Mainos

Imetyksen kääntöpuoli valkeni tuoreelle äidille: "Luulin, että minussa on jotakin vikaa"

Vastikään äidiksi tullut Kate Schweitzer uskoi olevansa viallinen, koska ei laihtunut imetyksen avulla.

Kun Kate Schweitzer palasi kotiin synnytyssairaalasta, hänen painonsa oli pudonnut 6,8 kiloa. Monien (aivan turhaan) pelkäämät raskauskilot siis karisivat. Kahdeksan kuukauden kuluttua tilanne oli kuitenkin toinen, kertoo Popsugar.com. Schweitzer oli lihonut 4,5 kiloa.

– Käytän edelleen äitiysvaatteitani, ja koska ekstrapaino on siirtynyt vatsasta lantiolle, monet vaatteista venyvät jopa enemmän kuin silloin, kun olin yhdeksännellä kuulla raskaana, Schweitzer sanoo.

Jokaisessa artikkelissa muistetaan mainita painonpudotus

Lihomisestaan Schweitzer syyttää hyvin hyödyllisenä pitämäänsä imetystä – siis sitä samaa rintaruokintaa, jonka usein väitetään vievän runsaasti energiaa ja siksi laihduttavan. 

– Kun olin raskaana, kaikkialla oli äitejä ylistämässä imetyksen hoikistavaa vaikutusta: ”Laihduin niin paljon imettäessäni!”, Schweitzer kuvaa.

Samaa viestiä hän sai myös lääkäriltään, synnytyskurssiltaan ja kaikista kirjoista, joita luki lapsen ensimmäisestä vuodesta. Jokaisessa rintaruokinnan etuja listaavassa artikkelissa muistettiin mainita maaginen painonpudotus.

– Kun paino ei pudonnut, vaan nousi, luulin, että minussa on jotakin vikaa, Schweitzer saoo.

Schweitzer puhui huolestaan perhetapaamisessa, jolloin hänen aineenvaihduntaa tutkiva veljensä ilmoitti, ettei imettäminen välttämättä auta painonpudotuksessa.

– Vaikka on totta, että imetys polttaa kaloreita, maitoa tuottaakseen keho kaipaa energiaa, siis, öhöm, kaloreita. Toisin kuin monet luulevat, naisten täytyy syödä muutama sata ylimääräistä kaloria, jotta he pysyvät kehonsa perässä, Schweitzer kuvaa.

Raskaana olevan naisen keho kerää rasvaa, jotta rasvavarannot riittävät imetyksen alkaessa.

"Olin sidottu tuoliin vastasyntyneen kanssa jopa viisi tuntia päivässä"

Se, miten paljon synnytyksen jälkeen laihtuu, riippuu monesta tekijästä; esimerkiksi siitä, miten paljon paino raskauden aikana nousee.

– Myös keskiraskas liikunta, uni ja vähäiset stressihormonitasot auttavat aineenvaihduntaa – ja kaikkia näitä asioita oli vaikeaa saavuttaa, kun olin sidottu tuoliin vastasyntyneen kanssa jopa viisi tuntia päivässä, Schweitzer sanoo.

Veljen paljastukset asiasta eivät vaikuttaneet Schweitzerin ajatuksiin rintaruokinnasta: hän haluaa silti jatkaa sitä, koska kokee sen tärkeäksi. Myös lääkäri vakuutti Schweitzerille, että imetyksen loputtua hänen näläntunteensa luultavasti heikkenee, ja unelle ja liikunnalle on enemmän aikaa.

– Silti toivoisin, että asiantuntijat hillitsisivät väitteitään siitä, että imetys auttaa raskaudenjälkeisessä painonpudotuksessa. Kyllä, olisin hyvin voinut syödä paremmin, juoda enemmän, nukkua enemmän ja kävellä lisää, mutta uupuneena uutena äitinä olisi ollut kiva tietää, kuinka tärkeitä kaikki nämä asiat ovat painonpudotukselle. Olisi ollut avuksi tietää, miten imetys ei ole maaginen painonpudotuspilleri, vaikka se onkin todistettu hyödylliseksi.

Oletko raskaana? Kokeile tätä:


Lähde: Popsugar

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.