Mainos

Ilta-Sanomat: Oulun moskeijalla ja sen imaamilla on tiiviit yhteydet Saudi-Arabiaan

2:09
Oulussa tapahtuneet seksuaalirikokset ovat kuumentaneet tunteita, jonka vuoksi paikallista moskeijaa vartijoidaan nykyään vapaaehtoisvoimin.

Oulun moskeijalla ja sen imaamilla Abdul Mannanilla on tiiviit yhteydet Saudi-Arabiaan, kertoo Ilta-Sanomat. Lehden selvityksen mukaan Oulun keskustan moskeijan omistaa Pohjoismaiden säätiö, jolle Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta maksaa vuokraa 1  500 euroa kuukaudessa.

Rekisteriotteen mukaan Pohjoismaiden säätiön hallituksen puheenjohtaja on helsinkiläinen Aladin Maher, joka on ollut yksi Helsingin suurmoskeijahankkeen puuhamiehistä.

Pohjoismaiden säätiö on merkitty säätiörekisteriin vuonna 2006. Sen tarkoituksena on islaminuskon edistäminen eri tavoin. Oulun moskeijan toimitilan lisäksi Pohjoismaiden säätiö omistaa Helsingin Malmilla tilan.

Mannanin mukaan Pohjoismaiden säätiön varat tulevat saudiarabialaisilta lahjoittajilta.

Imaami: Saudirahoitus ei vaikuta opetukseen

Mannan on lisäksi Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan (PSIY) puheenjohtaja. PSIY:n toimintakertomusten mukaan PSIY on vuosien ajan suunnitellut uuden moskeijan ja kulttuurikeskuksen rakentamista Ouluun, lehti kertoo. Ilta-Sanomien mukaan vuoden 2012 toimintakertomuksessa mainitaan, että Saudi-Arabian suurlähettiläs lupasi Mannanille yrittävänsä hankkia vähintään puolen miljoonan euron rahoituksen.

Seuraavina vuosina Saudi-Arabian suurlähetystö lahjoitti Oulun moskeijalle muun muassa uskonnollista kirjallisuutta ja mattoja.

Mannanin mukaan Oulun moskeijahanke on tällä hetkellä jäissä ja Saudi-Arabiasta tuleva rahoitus ei vaikuta millään tavalla nykyisen moskeijan opetukseen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja