Ilouutisia eläinrakkaille: Koiran läsnäolo ehkäisee tätä tautia?

Koira ei ole pelkästään ihmisen paras ystävä, sillä se voi myös ehkäistä allergisen astman syntyä. Uuden tutkimuksen mukaan koiran läsnäolo on erityisen tehokas lapsiperheissä.

Tutkimus esitettiin American Society for Microbiologyn kokouksessa. Tutkimus on tehty hiirillä, mutta sen tulokset voivat päteä mahdollisesti myös ihmisiin.

– Sellaisten kotien, joissa asuu myös koira, huonepölystä otetut mikrobit saattavat ehkäistä lasten sairastumista astmaan, tohtori Kei Fujimura vahvistaa.

Tutkimuksen nimi oli hygieniahypoteesi, ja sen toinen merkittävä paljastus oli tulos siitä, että liian siisti koti saattaa myöhemmin edesauttaa astman syntyä.

Myös suolistobakteerien määrä vähenee

Tutkijat keräsivät pölyä kodeista, joissa asui myös koira, ja syöttivät sitä tutkimuksessa käytetyille hiirille. Hiiret, jotka olivat syöneet myös koiran pölyä, sairastuivat huomattavasti harvemmin infektion oireisiin, kuten tulehduksiin ja limaan hengitysteissä.

Koiran pölyä syöneillä hiirillä oli myös muita vähemmän suolistobakteereja. Tutkijat vahvistavat, että kun lemmikkien pöly jää kehoomme, se saattaa myös auttaa immuunijärjestelmäämme toimimaan paremmin.

Tutkimus on merkittävä etenkin lapsille, sillä heidän kehittyessään myös astman riski kasvaa. Joten ensi kerran kun koira pyörii sohvallasi siihen karvoja levittäen, voit mielessäsi kiittää sitä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat