Ilman tavoitteita alkuvuoden sali-innostus voi lopahtaa heti alkuunsa – asiantuntija kertoo, miten motivoit itsesi treenaamaan jatkossakin!

Pyhien ruokapöhötys saa ihmiset urheilemaan tammikuussa – näin vuodenvaihde vaikuttaa kävijämääriin kuntosalilla Helsingissä 4:07
Katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta yläpuolelta!

Treeni-innostus on alkuvuodesta huipussaan, kertoo Elixia Redin Helena Tahkola.

Kun vuosi vaihtuu seuraavaan, vetävät liikuntakeskukset puoleensa myös uusia paljon asiakkaita.

Helsingissä sijaitsevassa kauppakeskus Redin Elixiassa työskentelevä Helena Tahkola kertoo, että innokkaimmat sali-intoilijat eivät jaksa välttämättä odottaa edes uuteenvuoteen saakka: he saapuvat harrastuksen pariin jo tapaninpäivän jälkeen.

– Tapaninpäivästä eteenpäin alkaa tulemaan jo asiakkaita. Vanhatkin treenajat aktivoituvat silloin, Tahkola kertoo MTV Uutiset Livessä.

Sali-innostus jatkuu nykyisin pitkin vuotta

Hiipuuko salikävijöiden into sitten pian aloittamisen jälkeen?

Vaikka alkuvuoden ja syksyn piikit ovat havaittavissa kävijämäärissä, ovat ihmiset Tahkolan mukaan liikkumisen suhteen nykypäivänä yhä pitkäjänteisempiä. 

 – Nykyään sanoisin, että se kestää jo useamman kuukauden. Ehkä innostus voi jatkua jopa pitkin vuotta. Kyllä mä näkisin, että koko ajan yhä enemmän liikunta on lähempänä elämäntapaa.

Tavoite on hyvä olla mukana

Kun aloittaa treenamisen, on Tahkolan mukaan hyvä olla mukana edes jonkinlainen tavoite.

Joillekin se voi tarkoittaa elämänlaadun ja oman hyvinvoinnin parantamista, joillekin uuden penkki- tai kyykkytuloksen parantamista.

– Tavoite ohjaa sitä omaa treeniä ja siitä tulee hyvä olo, Tahkola kertoo.

Katso MTV Uutiset Liven koko lähetys aiheesta yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat