Ilman käsiä syntynyt nainen näyttää, kuinka hän meikkaa, kokkaa ja syö puikoilla – "Vanhempani opettivat minulle, ettei ole olemassa tekosyitä"

Tältä nuorelta naiselta ei varvasnäppäryyttä puutu.

Inga Petry, 20, syntyi ilman käsiä. Se ei ole kuitenkaan naista pysäyttänyt elämästä niin normaalia elämää kuin hän suinkin pystyy. Inga on kieltäytynyt proteeseista, koska hän pystyy tekemään lähes kaiken jalkoja ja varpaita apuna käyttäen.

– Minulle annettiin proteesit, joista olen todella kiitollinen. Ne eivät kuitenkaan oikein toimi minulla ja pärjään oikeastaan paremmin ilman niitä, Inga kertoo.

Yhdysvaltalainen Inga opiskelee oikeustieteellisessä lakia New Yorkissa. Esseiden kirjoittaminen ei ole ongelma, sillä hän käyttää jalkojaan kirjoittamiseen ja näppäilyyn.

– En tiedä millaista elämä on käsivarsien kanssa. Nyt minun pitää vain nähdä enemmän vaivaa päästäkseni sinne, minne haluan, hän kertoo.

Kirjoittamisen lisäksi Ingalta luonnistuu esimerkiksi kokkaaminen ja meikkaaminenkin varpaiden avulla. Yllä olevalla videolla hän näyttää, kuinka helppoa ripsien kihartaminen ja ripsivärin levittäminen hänelle on.

– Voisin viettää koko elämäni surkutellen sitä, ettei minulla ole käsivarsia, mutta yleensä pääsen sen asian yli suhteellisen nopeasti, hän kertoo.

Adoptio pelasti julmalta kohtalolta

Inga syntyi Novosibirskissa Siperiassa täysin terveenä, mutta hänen käsivartensa eivät olleet kehittyneet kohdussa. Yhdysvaltalainen pariskunta, Daniel ja Jennifer Petry adoptoivat hänet Ingan ollessa kaksi ja puoli vuotta. Inga ei tunne biologisia vanhempiaan, mutta uskoo, että hänen elämänsä olisi ollut erilaista, jos hän olisi jäänyt Venäjälle.

– En tuntenut vanhempiani, mutta sen mitä tiedän venäläisestä kulttuurista, olisi minut ehkä voitu lähettää laitokseen hoidettavaksi. Se stigma on siellä niin valtava, Inga pohtii ja on kiitollinen, että hänet adoptoitiin.

Ingan adoptioäiti Jennifer on ammatiltaan muusikko ja on opettanut Ingallekin sellon soittoa.

– Vanhempani opettivat minulle, ettei ole olemassa tekosyitä, Inga kertoo.

Inga unelmoi itsenäisestä elämästä New Yorkissa ja muutti sinne opintojen perässä.

– Se ei ehkä ole helpoin paikka asua, varsinkaan kädettömälle, mutta matkustan päivittäin metrossa ja kaikki menee ihan hyvin, hän kertoo.

Kädettömyys ei ole myöskään pistänyt estettä Ingan rakkauselämälle. Hän on seurustellut jo puolentoista vuoden ajan Joseph-nimisen nuorukaisen kanssa.

– Minulla on mahtavia kavereita ja ihana poikaystävä, jotka auttavat silloin, kun oikeasti tarvitsen apua, Inga kertoo.

Koronakaranteenin hän vietti poikaystävänsä kanssa kahden ja kaikki sujui ongelmitta.

Seksuaaliset viestit häiritsevät

Valitettavasti Inga saa toisinaan epämiellyttäviä seksuaalissävytteisiä ja ilkeitä viestejä sosiaalisessa mediassa.

– Minulle on lähetetty härskejä viestejä ja kysytty osaanko lukea, hän kertoo.

– Jotkut ovat sanoneet, että olen tosi kaunis kädettömäksi ihmiseksi. Sen on kai tarkoitus olla kohteliaisuus, mutta eihän se siltä tunnu.

Ingaa kiinnostaa lakitiedon lisäksi mallintyöt. Hänestä olisi hienoa saada mediaan ja muotimaailmaan lisää diversiteettiä ja erilaisia kehoja esille.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Kameraone

Lue myös:

    Uusimmat