Mies menetti jalkansa laskuvarjoiluonnettomuudessa – jalkaproteesikin karkasi kesken laskuvarjohypyn: "Se vain lensi pois"

0:48
Miehen jalkaproteesi irtosi laskuvarjoillessa

Dion Callaway, 39, kadotti tekojalkansa hypättyään laskuvarjohypyn. Erikoisen tarinasta tekee se, että alun perin Dion menetti aidon jalkansa vuosia aiemmin – kyllä – laskuvarjo-onnettomuudessa!

Amerikkalaismies menetti jalkansa laskuvarjo-onnettomuudessa. Onneksi kyse oli proteesista.

Jalka karkasi kesken hypyn

Dion Callaway, 39, menetti tekojalkansa hypättyään laskuvarjohypyn Kaliforniassa. Dion kertoo, ettei tekojalka ole aiemmin aiheuttanut ongelmia.

– Olen hypännyt proteesin kanssa aiemminkin, mutta ilmavirta pääsi (sen) sisäpuolelle tällä kertaa ja se vain lensi pois, mies kuvaili haastattelussa.

– Yritin katsoa, mihin se putoaa, mutta olin tilanteesta niin häkeltynyt, etten voinut seurata sitä.

Jalka löytyi yrityksen pihasta

Laskeuduttuaan Dion yritti etsiä jalkaa, mutta turhaan. Seuraavana päivänä häntä kuitenkin onnisti: paikallisen puutavarayrityksen työntekijä huomasi jalkaproteesin maassa, kun aurinko kiilteli sen pinnalla. Jalka oli ehjä; jopa kenkä oli paikallaan.

– Ensihuoleni oli: "Ok, missä loput ovat?", kuvailee yrityksen tuotannosta vastaava Micah Smith.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Poliisi etsi omistajaa netissä

Micah etsi muita ihmisosia tiluksilta, muttei onnekseen löytänyt mitään. Hän soitti poliisille.

Virkavalta saapui paikalle keräämään erikoisen löytöesineen. Poliisi julkaisi jalasta kuvan sosiaalisessa mediassa. Saatetekstinä luki: "Jalka hukassa?".

Proteesi palautui omistajalleen

Laskuvarjohyppy-yrittäjä Tyre Wareham huomasi julkaisun ja ymmärsi heti, että kyseessä on Dionin jalka.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Dion on nyt saanut jalkansa takaisin. Jalka ei vahingoittunut tapauksessa; se selvisi kolmen kilometrin pudotuksesta ehjänä!

Menetti myös aidon jalkansa laskuvarohypätessään!

Erikoisen tarinasta tekee se, että alun perin Dion menetti oikean jalkansa laskuvarjo-onnettomuudessa kaksi vuotta sitten. Miehen kantapää murtui hypyn aikana, eikä jalkaa kyetty intensiivisestä hoidosta huolimatta kuntouttamaan. Dion päätyi lopulta amputaatioon.

Hyppäämistä hän ei kuitenkaan aio lopettaa siitäkään huolimatta, että on pannut proteesiin 15 000 dollaria.

– Laskuvarjohyppy on kaikkeni, ja ihmiset, joiden kanssa sitä teen, ovat perhettäni. Palaan aina tämän pariin, mies kuvailee.

Jalan palauttaneen poliisin mukaan Dion on luvannut kytkeä proteesin jatkossa kiinni itseensä köydellä niin, ettei se enää pääse pakoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja