Ilkka Kylävainio, 77, tienasi 20 miljoonaa ja lähtee ainakin osittaiselle eläkkeelle – "Olen tehnyt hurjan paljon töitä"

Metsäyhtiö Keitele Groupin sukupolvenvaihdos saatettiin viime vuonna loppuun. Sitä myöten yhtiön perustaja, teollisuusneuvos Ilkka Kylävainio väistyi toimitusjohtajan paikalta ja myi osakkeensa yhtiölle.

Nyt perheyhtiötä jatkavat Kylävainion pojat Matti ja Mikko. Sukupolvenvaihdos on toteutettu kolmessa osassa. Ensimmäisen kerran Keiteleen osakkeita siirrettiin Kylävainion pojille jo 1990-luvun alkupuolella.

– Ensimmäinen sukupolvenvaihdosvaihe oli kahdelle pojalleni vähän kuin houkutin, että tuleva sukupolvi kiinnostuu perheyhtiöstä, Kylävainio kertoo.

Viimevuotisesta osakkeiden myynnistä sekä muusta sijoitustoiminnasta kertyi Kylävainion mukaan "ihan merkittävää tuloa". Nuo tulot nostivat Kylävainion verottajan tietojen mukaan 11:nneksi eniten viime vuonna tienanneeksi. Hänellä oli ansio- ja pääomatuloja 20,5 miljoonaa euroa, joista valtaosa pääomatuloja.

Asia 60 sekunnissa – Näin tarkastat verotiedot 0:54
Asia 60 sekunnissa – Näin tarkastat verotiedot.

Aikaa harrastuksille ja perheelle

77-vuotias Kylävainio kertoo jääneensä "ainakin osittaiselle eläkkeelle" johdettuaan perheyhtiötä 42 vuotta. Koska Keiteleen sukupolvenvaihdosta on tehty asteittain jo niin kauan, ei se herätä Kylävainiossa suurempia tuntemuksia. Hän osallistuu yhä hallitustyöskentelyyn.

–  Nyt on aikaa kaikille mahdollisille harrastuksille. Olen innokas purjehtija. Nyt voi käydä lomamatkoillakin ilman mitään rajoitteita, on myös enemmän aikaa lapsenlapsille ja yleensäkin perheelle. Käytännössä olen tehnyt hurjan paljon töitä. Olen vähän huvikseni sanonut, että lähden iltavuoroon, kun olen käynyt viideltä kotona syömässä ja palannut iltatöihin, hän kertoo.

Suomen verotusta Kylävainio kutsuu kansainvälisesti tarkasteltuna kireäksi, "mutta voisi se olla huonompikin".

Lue myös:

    Uusimmat