Syyte: Mies suunnitteli pommi-iskua Helsingin keskustaan uudenvuodenaattona

Mies suunnitteli pommi-iskua Helsinkiin uudenvuodenaatoksi – nämä kysymykset ovat vielä auki 3:59

Miestä syytetään törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Jutun käsittely alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Haastehakemuksen mukaan miehen epäillään suunnitelleen pommi-iskua Helsingin keskustaan uudenvuodenaattona 2018. Syytteen mukaan hänen oli tarkoitus räjäyttää pommi ideologisista syistä väkijoukossa paikassa, jossa oli paljon muslimeja ja ulkomaalaisia.

Mies oli valmistanut koeräjähteen, jota oli tarkoitus testata ennen varsinaista iskua. Ohjeet pommia varten hän latasi pimeästä verkosta.

Esitutkinnassa epäilty on myöntänyt ladanneensa ohjeet räjähteen valmistamista varten, valmistaneensa räjähteen ja humalassa puhuneen sen räjäyttämisestä.

Mies kuitenkin kiisti, että olisi suunnitellut mitään vakavaa väkivaltaa.

Esitutkinnassa mies kertoi toivovansa, että eri kulttuurit ja eri uskonnot olisivat siellä, missä niiden kuulukin olla. 

 – Että ne eivät olisi yhdessä ja samassa paikalla. Euroopassa pitää olla eurooppalainen kulttuuri, mies sanoi esitutkinnassa. 

Mies oli kertonut suunnitelmistana työkaverilleen, joka puolestaan ilmoitti asiasta poliisille. 

Poliisi otti miehen kiinni lokakuussa 2018. Tuolloin hänen hallussaan oli koeräjähde, Mies oli vangittuna muutamia päiviä, mutta pääsi sen jälkeen vapaaksi. 

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan mies saapui oikeuteen hymyilevänä. Paikalle oli myös hänen tulkkinsa. 

Lue myös:

    Uusimmat