Ikoninen jenkkimerkki esitteli ensimmäisen sähköisen amerikanrautansa – kilpailijat voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta

Cadillacin ensimmäinen sähköauto on nimeltään Lyriq 0:50
Cadillacin ensimmäinen sähköauto on nimeltään Lyriq.

Cadillac on esitellyt ensimmäisen sähköautonsa. Tai ainakin hyvin lähellä sitä olevan esituotantoversion. Omia sähköautojaan rapakon takana myyvien kilpailijoiden ei kannata kuitenkaan vielä huolestua, sillä auto ei ole tulossa markkinoille hyvään toviin.

Vaikka emoyhtiö General Motorsilla onkin runsaasti kokemusta sähköautoista – erityisesti Kiinan-markkinoilta – ei samaa voi sanoa Cadillacista.

Cadillac paljasti sähköautosuunnitelmansa Detroitin autonäyttelyssä vuonna 2019 ja kertoi tuolloin, että valmis tuote olisi tulossa myyntiin muutaman vuoden päästä.

Nyt legendaarinen amerikkalaisvalmistaja on esitellyt kyseisen ensimmäisen akkukäyttöisen mallinsa, mutta lopullisen auton markkinoilletuloa saadaan odotella vuoteen 2022.

Tämä on hieman yllättävää, sillä Cadillac kilpailee rapakon takana samoista ostajista muun muassa Teslan ja Audin kanssa. Niillä on jo nyt valtaisa etumatka Cadillaciin nähden sähköautojen valmistuksessa. Mercedes-Benz ja BMW:kin saavat omat sähkömaasturinsa myyntiin USA:ssa ensi vuonna.

Lyyrinen nimi

Nimeä Cadillac Lyriq kantava sähköauto on korimalliltaan katumaasturi. Näyttävä, aggressiivinen ja jossain määrin futuristinenkin muotoilu viitoittaa tietä Cadillacin tulevaisuuden malleille.

Mikäli auton myyntiintulo vasta vuonna 2022 on pieni pettymys, niin sitä on myös se, ettei Cadillac paljastanut vielä kovinkaan paljon teknisiä tietoja tulevasta autosta.

Se tiedetään, että auto tulee tarjolle sekä taka- että nelivetoisina variantteina, ja että valmistajan tavoitteena on lähes 500 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella. Lyriq tukee myös 150 kW:n pikalatausta.

Cadillacia ei ainakaan toistaiseksi tuoda Eurooppaan.

Lähde: Cadillac

Artikkelia muokattu 7.8. klo 16.35: Täsmennetty, että kyseessä ei ole vielä lopullinen tuotantoversio.

Lue myös:

    Uusimmat