Eurooppalaisten "Teslan-tappajien" kohtalo pelottaa? Mercedes-Benz viivästyttää sähköautonsa lanseerausta Yhdysvalloissa

Tältä näyttää Mersun ensimmäinen sähköauto EQC 1:48
Tältä näyttää Mersun ensimmäinen sähköauto EQC.

Eurooppalaisvalmistajien sähköautoilla on ollut Yhdysvalloissa vaikea startti. Tesla on ottanut tulokkaat tiukkaan niskalenkkiin omalla kotikentällään.

Mercedes-Benzin oli määrä käynnistää EQC-sähköautonsa myynti Yhdysvalloissa ensi vuoden alussa. Nyt auton lanseerausta on kuitenkin lykätty vuoteen 2021.

Mersun emoyhtiö Daimler kertoo uutistoimisto Bloombergille lähettämässään sähköpostissa, että kyseessä on strateginen valinta tukea auton kasvavaa kysyntää Euroopassa ennen Yhdysvaltain-lanseerausta.

Suomessa lähtöhinnaltaan 81 400 euron EQC:n asiakastoimitukset käynnistyivät loppukesästä.

Tesla porskuttaa

Daimlerin päätöksen taustalla on Bloombergin mukaan kuitenkin myös se tosiasia, että EQC:n eurooppalaiset kilpailijat, Audi e-tron ja Jaguar I-Pace, eivät ole olleet rapakon takana mitään myyntimenestyksiä, vaikka kumpaakin tituleerattiin mediassa aikoinaan "Teslan-tappajiksi".

Mercedes-Benz EQC näytillä Esplanadin puistossa 0:55
Katso video: Mersu toi EQC:n näytille Helsingin Esplanadin puistoon viime joulukuussa.

Kummallakin valmistajalla on todellisuudessa ollut vaikeuksia pysyä yhdysvaltalaisen Teslan kyydissä.

InsideEVs-sähköautosivuston myyntiseurannan mukaan Jaguar on myynyt Yhdysvalloissa tammi–syyskuussa 2 418 I-Pacea. Audin e-troneja on mennyt kaupaksi samassa ajassa 4 623 kappaletta.

Eurooppalaiset eivät ole pysyneet Teslan vanhempienkaan mallien, Model X:n ja S:n, tahdissa, joita on myyty 13 000 ja 10 000 kappaletta. Nekin tosin häviävät kirkkaasti Teslan halvemmalle Model 3 -sedanille, jota on ostettu tänä vuonna Jenkeissä reippaasti yli 100 000 kappaletta.

Daimler suunnittelee tuovansa markkinoille vähintään 10 akkukäyttöistä Mersua vuoden 2022 loppuun mennessä.

Lähteet: Bloomberg, InsideEVs

Lue myös:

    Uusimmat