Iivo Niskanen runnoi Tour de Skillä mahtihiihdolla palkintopallille: "No joo"

Iivo Niskanen sai ison vaihteen silmään Tour de Skin 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailussa. Niskanen kiristi uudenvuodenpäivänä Toblachissa 11:nneltä sijalta kolmanneksi ja paransi mukavasti asemiaan myös Tourin kokonaiskilpailussa.

Myös Perttu Hyvärinen vei suksea liukkaasti. Hän nousi uransa parhaalla hiihdolla 15:nneltä sijalta 11:nneksi. Lari Lehtonen oli 42:s ja Lauri Lepistö 64:s.

Niskanen pääsi toista kertaa tällä kaudella maailmancupissa palkintopallille ja ensimmäistä kertaa urallaan Tourin kilpailussa.

–  No joo. Siinä oli kaikki, mitä tänään oli otettavissa, Niskanen kommentoi saavutusta.

Niskanen ei riehaantunut palkintosijoituksesta sen enempää, koska mahtipotti Tourilla on edelleen liian kaukana.

–  Erot eivät repsahtaneet nyt suuriksi. Puhutaan vain sekunneista, Niskanen viittasi kiertueen kokonaistilanteeseen.

Kärkikolmikko karussa

Niskanen nousi kokonaisajoissa viidenneksi Norjan Pål Golbergin tuntumaan, mutta kärkikolmikko Aleksandr Bolshunov, Sergei Ustjugov, Johannes Hösflot Kläbo on turhan kaukana karussa. Niskasen ero kärkeen on yli minuutti.

–  Toivottavasti Val di Fiemmen kilpailuissa olisi rankemmat kelit. Toivon imevää liisterikeliä. Työmiehen keliä, jolloin erot voisivat kasvaa suuriksi, Niskanen kertoi.

Samalla Niskanen toivoi bonussekunteja myös normaalimatkojen kilpailuihin. Niistä päätetään vasta joukkueenjohtajien kokouksessa päivää ennen starttia, eli Val di Fiemmen perjantaisen 15 kilometrin yhteislähdön bonukset selviävät torstai-iltana.

Bonuksia oli tarkoitus jakaa normaalimatkoilla kiertueen alusta, mutta niistä luovuttiin joukkueenjohtajien päätöksellä. Sprinttibonukset säilyivät silti 60 sekunnissa, mikä kismittää normaalimatkoilla parhaiten viihtyviä urheilijoita.

–  Raskas keli ja bonuksia myös normaalimatkoille, Niskanen tiivisti toiveensa Tourin jäljellä oleviin Val di Fiemmen kisoihin.

Hyvärisen uran parasta

Hyvärinen kiri takaa-ajon maaliin 58,4 sekuntia kilpailun voittaneen Aleksandr Bolshunovin perässä. Norjan kirihirmu Johannes Hösflot Kläbo kaappasi Hyvärisen tavoitteleman kymppisijan 1,2 sekunnin erolla suomalaisen ulottuvilta.

–  Elämän paras hiihto. Oli vahva päivä, Hyvärinen totesi.

–  Fiilis on tosi huikea ja ruokkii tavoittelemaan edelleen parempia sijoituksia. Ruokahalu kasvaa.

Uransa parasta kautta hiihtävän Hyvärisen tavoitteena on murtautua maailmancupissa kärkikymmenikköön. Mieluisinta olisi onnistua siinä väliaikalähdössä.

–  Olisi ollut ehkä liikaa, jos olisin hoitanut tänään sen kirinkin, Hyvärinen naurahti tappiolleen Kläboa vastaan.

–  En silti lupaa, että kymppipaikka tulisi esimerkiksi Val di Fiemmen yhteislähdöstä. Alla on nyt kaksi hyvää päivää, joten siitä voi tulla ihan mitä tahansa.

Lehtonen nousi takaa-ajossa neljä sijaa, muttei tiennyt, miten suhtautua kilpailuun.

–  Ei ainakaan mikään katastrofi. Hiihdin porukassa ja taisin jonkun selän ottaa kiinni, Lehtonen totesi.

Lepistö kohensi sijoitustaan seitsemän pykälää, vaikka erehtyi matkalla vetohommiin.

–  Tuntui niin hiton hyvältä, että menin vetämään ryhmääni. Nousupätkällä sitten tipahdin porukasta, Lepistö harmitteli pientä taktista virhettä. 

Lue myös:

    Uusimmat