Iivo Niskaselta raivokas nousu palkinnoille – Tour de Skin kärkimies vaihtuu murskaavalla venäläisesityksellä

Iivo Niskanen rynni kolmanneksi maastohiihdon Tour de Skin 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailussa.

Kilpailun voitti Aleksander Bolshunov, joka nousi 29 sekunnin takaa murskaavasti 13,7 sekunnilla ohi Tourin kärkipaikkaa pitäneen maanmiehensä Sergei Ustjugovin.

Niskanen joutui tekemään yksin töitä noustakseen palkintokoroketaisteluun 11. lähtösijalta. Kisan puolivälin jälkeen hän oli kuitenkin jo neljännellä sijalla, ja maalissa eroa Ustjugovin toiseen sijaan jäi vain 11 sekuntia.

Loppuratkaisussa Niskanen jätti taakseen venäläisen Artjom Maltsevin, Ruotsin Calle Halfvarssonin sekä norjalaiset Sjur Röthen ja Hans Christer Holundin.

Niskanen nousee Tour de Skin kokonaistilanteessa viidenneksi, kun jäljellä on vielä kolme etappia seitsemästä.