Kerttu Niskanen lyö kovan vaihteen silmään toisessa roolissa: "Heitin Iivon kalsarit pyykkipussiin omien sekaan"

Kerttu Niskanen aloitti vuoden 2020 vauhdikkaasti ja esimerkillisenä isosiskona. Hän selvitti Tour de Skin perinteisen hiihtotavan takaa-ajon kymmenenneksi nopeimpana ja toteutti jo edellisillan uudenvuodenlupaustaan olla Iivolle yhä parempi isosisko.

–  Pienistä teoista se lähtee. Heitin Iivon kalsarit pyykkipussiin omien pyykkien sekaan, Niskanen kertoi naureskellen lupauksestaan.

–  Jotain piti eilen Ylen haastattelussa keksiä.

Niskanen olisi voinut huoletta luvata myös edellispäivää parempaa vauhtia. Hän jäi uudenvuodenaattona vapaalla hiihtotavalla Toblachin kympin väliaikalähdössä sijalle 22, mutta kohensi uudenvuodenpäivän takaa-ajossa 15:nneksi, vaikka joutui huolehtimaan porukassaan vauhdinpidosta.

–  Jouduin tekemään itse työt, koska täytyi pitää kokonaiskilpailun takia ero kärkeen mahdollisimman pienenä, Niskanen kertoi.

–  Tarjosin helpoilla osuuksilla vetovuoroa ryhmän muille tytöille, mutta vauhti alkoi pian hiipua ja piti taas mennä itse vetämään.

Seitsemännestä sijasta kamppaillut iso ryhmä oli edellä vain parinkymmenen sekunnin päässä, mutta sitä Niskanen ei tavoittanut.

–  Tympäisi katsoa sitä isoa letkaa. Ajattelin, että "tuohon kun pääsisi", Niskanen tunnusti.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Kyllönen tunsi uupumusta

Niskanen ohitti toisen kierroksen lopussa Anne Kyllösen, joka tipahti takaa-ajossa 17. sijalta 20:nneksi.

–  Pikkasen miinusmerkkinen kilpailu, joulukuussa hyvään vireeseen toipunut Kyllönen totesi.

–  Nyt hiihto ei ollut helppoa kuten edellisissä kisoissa. Ylämäkiin sai polkea oikein kunnolla.

Kyllösellä oli vaikeaa jo ensimmäisellä kierroksella, kun hän joutui hiihtämään yksinään.

–  Huomasin jo verkassa, etten ole tänään yhtä pirteä kuin edellisissä kisoissa, Kyllönen lisäsi.

Vilma Nissinen oli maalissa pahalla päällä. Hänen tavoitteenaan oli hiihtää uran ensimmäiset maailmancupin pisteet, mutta Saksan Antonia Fräbel pudotti 1,5 sekunnin erolla Nissinen pisteiltä sijalle 31.

–  Valikoin lopussa väärän ladun, ja saksalainen pääsi sen takia edelle, Nissinen harmitteli.

–  Osuusajoissa olin 22:s, joten siinä mielessä en voi olla surullinen.

Nissinen jahtaa pisteitä vielä Val di Fiemmen kahdessa perinteisen hiihtotavan yhteislähdössä. Ne ovat Tourin ohjelmassa perjantaina ja kiertueen päätöspäivänä sunnuntaina.

Johaug johtaa Touria

Ingvild Flugstad Östberg järjesti Toblachin takaa-ajossa Therese Johaugille kauden ensimmäisen tappion maailmancupin normaalimatkoilla. Östberg kukisti Johaugin 10 kilometrin kilpailun kirikamppailussa. 0,4 sekunnilla.

Heidi Weng varmisti Norjalle kolmoisvoiton ennen Venäjän Natalia Neprjajevaa.

Johaug johtaa Tourin kokonaiskilpailua 22 sekunnin erolla Östbergiin ja Neprjajevaan. Niskanen on sijalla 14 kaksi minuuttia 40 sekuntia kärjen perässä.

Kyllönen on sijalla 18 kolme minuuttia 16 sekuntia kärkeä hitaampana. Niskanen jatkaa Val di Fiemmessä Touria sijalta 38.

Lue myös:

    Uusimmat