Isometsä: Kläbon viime kausi oli liian täydellinen – "En näe kiehumista pahana asiana"

Maastohiihdon norjalaistähden Johannes Hösflot Kläbon henkistä kanttia testataan nyt kunnolla ensimmäistä kertaa, arvioi MTV Sportin asiantuntija Jari Isometsä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Kläbon mokasta Rukan maailmancupin sprintissä viime viikolla.

Kläbo nousi sensaatiomaisen viime kautensa ansiosta maastohiihtomaailman puheenaiheeksi. Kisavoittoja kahminut Kläbo nousi korkeimmalle korokkeelle myös maailmancupissa kauden päätteeksi ja napsi kolme olympiakultaa.

22-vuotias norjalaistähti vaikuttikin pysäyttämättömältä, mutta tällä kaudella vaikeudetkin ovat astuneet kuvaan. Rukalla hän tyri sprinttivoiton hölläämällä vauhtia liian aikaisin, Lillehammerissa sprintti kariutui sauvan katkeamiseen välierässä.

Samalla Kläbon hiihtopuvun sisällä on kiehunut, mikä purkautui sauvan paiskomisena perjantaina.

– Kläbon viime kausi meni vähän niin kuin elokuvissa. Helposti nuori kaveri ajattelee, että näinhän tämä jatkuu lopun elämää. Ei se urheilu vain ole semmoista, Isometsä kommentoi.

– Tämä on sitä kasvuprosessia, jota urheilu tahtoo tehdä urheilija kerrallaan. Nyt on sitten ne Kläbon oppivuodet menossa. Viime kausi oli liian täydellinen, joten nyt tulee noita kiehumisia. Sekin osoittaa intohimoa sitä kohtaan, että haluaa menestyä. En näe sitä pahana asiana, kun tuollainen sauvarikko tulee. Hetkellisestihän siinä raivostuu parempikin. Ymmärrän sen reaktion ihan täysin.

Isometsä kuitenkin huomauttaa, ettei Kläbon vauhti ole kadonnut mihinkään.

– Olisi ollut mukava nähdä hänet finaalissa, koska hiihto näytti siltä, että hän olisi voittanut sen kisan.

– Hän on hyvässä kunnossa, sillä hän on jatkuvasti siellä, missä tapahtuu. Hän tulee varmasti voittamaan tällä kaudella vielä useammankin kilpailun, Isometsä summaa.

Lauantaina Lillehammerissa kisataan naisten 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä vapaalla. Sunnuntaina mennään samat matkat perinteisen takaa-ajona.

Lue myös:

    Uusimmat