IIHF ei siirrä jääkiekon MM-kisoja pois Valko-Venäjältä – asiantuntijaryhmä koolle

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on ottanut kantaa Valko-Venäjän MM-kisaisännyyteen. Tulevan kevään miesten MM-kisojen toinen isäntämaa Latvia vetosi IIHF:ään, sillä se ei halua järjestää turnausta Valko-Venäjän kanssa.

Asiaa käsiteltiin IIHF:n tämän päivän kokouksessa Zürichissa.

IIHF:n mukaan Latvian pääministeri Krisjanis Karins otti liittoon yhteyttä, kun hän ilmaisi Latvian kannan. Karins toivoi, että IIHF ottaisi Valko-Venäjältä pois kisojen pääisännän oikeudet.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun isäntämaan hallitus on ilmoittanut haluttomuudestaan järjestää turnauksen toisen isäntämaan kanssa. IIHF on syvästi huolissaan Valko-Venäjän viimeaikaisista tapahtumista, mutta urheiluliittona IIHF ei ole poliittinen järjestö, eikä se voi siirtää kisoja poliittisten syiden takia muualle, IIHF:n presidentti Rene Fasel totesi.

IIHF aikoo kuitenkin perustaa asiantuntijaryhmän, joka selvittää MM-kisojen tilannetta.

– Ryhmä esittelee oman näkemyksensä IIHF:n hallituksen seuraavassa kokouksessa, joka pidetään marraskuussa, IIHF:n hallituksen varapuheenjohtajana toimiva Kalervo Kummola sanoo.

– Päätöksiä kevään MM-kisojen kohtalosta voidaan siis odottaa aikaisintaan marraskuussa, Kummola kertoo ja toivoo, että marraskuuhun mennessä Valko-Venäjän tilanne kehittyisi positiiviseen suuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat