Ihmiset hieraisevat silmiään Espoossa, kun näkevät sisarusten menevän poneilla kauppaan – ratsut odottavat ulkona poniparkissa ruohoa mutustaen

3:57
Espoolaiset sisarukset matkaavat kauppaan ponien kanssa.

Kun Espoolaiset sisarukset Karoliina Aalto, 17, ja Annaliisa Aalto, 16, lähtevät kauppaan, hakevat he ensin tallista kaksi kaverusta: Romantika-eestinhevosen ja Joonas-shetlanninponin. Espoolaisen nelikon perinteenä on käydä ostamassa kaupasta porkkanoita ja suklaata.

Onko tässä joka tytön unelma?

Karoliina ja Annaliisa ovat todellisia heppatyttöjä. He ovat omien sanojensa mukaan syntyneet hevosen selässä, sillä heidän äitinsä Annika Aalto ratsasti hevosella odottaessaan tyttöjä.

Kova hirnunta raikaa tallin pihalla, kun ponit pääsevät touhuamaan tyttöjen kanssa.

– Ne ovat silloin iloisia, kun hirnuvat tuolla tavalla, selittää Annaliisa.

Hevosilla onkin syytä iloita, sillä suunnitelmissa on lähteä yhdessä kauppareissulle. Tytöt eivät mene kauppaan autolla tai polkupyörällä, vaan astetta erikoisemmalla tavalla. He nimittäin ottavat mukaansa rakkaat ratsunsa. Karoliinan kulkuvälineenä toimii eestinhevonen Romantika. Annaliisa taas ottaa talutukseen shetlanninponi Joonaksen.

Espoon urbaaniin ympäristöön sekoittuu kaupungin vilske ja maalaistunnelma. Tytöt matkaavat hevosineen kohti läheistä S-markettia. Reilu kilometrin matka sisältää peltojen läpi menemisen lisäksi vilkkaan Kehä III:n ylittävän sillan yli. Sää tai vuodenaika eivät vaikuta nelikon perinteeseen, vaan yhdessä kauppaan mennään ympäri vuoden.

Ihmiset ovat ihastuneet nelikkoon

Tyttöjen lähikauppa on myös huomannut nelikon vierailut kaupassaan ja halunnut tehdä Romantikan ja Joonaksen olon mahdollisimman mukavaksi sillä aikaa, kun tytöt piipahtavat kaupassa ostoksilla. kaupan pihaan on nimittäin rakennettu nurmikolle erillinen poniparkki, jossa ponit voivat syödä ruohoa ja juoda heille tarkoitetusta ämpäristä vettä.

– Yhdessä kaupan väen kanssa kehiteltiin tämä. Idea poniparkkiin lähti siitä, kun tytöt ja ponit käyvät melkein viikoittain täällä, kertoo kaupan työntekijä.

Ihmiset jäävät usein ihastelemaan Romantikaa ja Joonasta. Kaksikkoa ei häritse ihmiset eikä vilkas liikenne. Ne ovat tottuneet kaikenlaiseen vilskeeseen.

– Ajatus kauppareissuille lähti alunperin siitä, kun en jaksanut kävellä kauppaan ja keksin ottaa Romantikan mukaan, muistelee Karoliina idean syntyvaihetta.

Tyttöjen mukaan hevoset ovat seuraeläimiä, ja ne tykkäävät yhdessä tekemisestä. Yhdessä tekemisen lisäksi Romantikaa ja Joonasta motivoi kauppareissuilla makupalat.

– Ne tietää, että kaupasta ostetaan niille porkkanoita, sanoo Annaliisa.

Katso videolta kaverusten kauppareissu!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja