Ihanat hemmottelukohteet suomalaisten ulottuvilla – nämä lomat ovat aikuisille

Hemmottelu on tärkeä osa lomaa. AVA listasi matkatoimistojen hemmottelukohteet aikuiseen makuun.

Hemmottelua kaipaavilla suomalaisilla riittää valinnanvaraa unelmakohteissa. Unelmien hemmotteluloma on mahdollista toteuttaa lähellä tai kaukana.

Thaimaa on edelleen Kanariansaarten jälkeen suomalaisten suosituin lomakohde. Näiden kahden ikisuosikin lisäksi löytyy kattava tarjonta uudempia hemmottelulomakohteita. Tähän tarkoitukseen sopivat esimerkiksi Bali, Seychellit ja Aruba.

– Näissä kohteissa voi lomailla sekä talvella, että kesällä. Aruballa kiehtovat vitivalkoiset rannat ja rento meininki. Kohde ei ole kuitenkaan varsinaisesti menevän lomailijan paikka, muistuttaa Tjäreborgin tiedotusvastaava Arja Pucilowski.

Aruba on häämatkalaisten keskuudessa suosittu, ja Bali on ollut hittikohde usean vuoden ajan. Balille matkaavia kiehtoo saaren monipuolisuus, hiekkarannat ja spa-hotellit. Myös Egyptistä löytyy hemmottelua ja spa-palveluja.

Florida ja New York ovat kiinnostavia hittikohteita silloin, kun matkaa suunnitellaan kauemmas. Floridassa nautitaan rantalomasta, sää on ihanteellisin keväällä ja kesällä.

Lue myös:

Aurinkomatkojen mukaan risteilyt alkavat myös löytää tietään suomalaisten sydämiin. Ylellisiltä laivoilta löytyy useita reittivaihtoehtoja. Gourmet-ruoan ja kauneushoitoloiden lisäksi matkalla nautitaan tietenkin upeista reiteistä.

Hemmottelulomakohteina toimivat suositun Thaimaan lisäksi Pohjois-Atlantilla sijaitseva Madeiran saariryhmä, luonnonkaunis Belek Turkissa, sekä hienostunut Marbella Portugalissa.

– Thaimaa itsestään on hemmottelijan paratiisi. Hua Hinistä löytyy spa-hoitoloita, hotelleja ja hyviä ravintoloita. Madeiran saarella on panostettu spa-hoitoloihin. Tasokkaassa kohteessa on paljon hyviä hotelleja ja loistavia kala- ja äyriäisravintoloita, kertoo Aurinkomatkojen Coordinator Tuija Kesäniemi.

Turkin Belek on rakennettu kohde, josta löytyy kauneussalonkeja ja turkkilaisia saunoja. Paikka on Kesäniemen mukaan myös nautiskelijan unelma ja golfarin paratiisi.

Portugalin Marbella taas on hienostunut kaupunki, jossa on huippuravintoloita ja ihania rantabulevardeja, sekä paljon tasokkaita kauneushoitoloita.

Hemmotteluhotelleja aikuiseen makuun

Bucuti & Tara Beach Hotel, Aruba (Tjäreborg)

Aruban Bucuti & Tara Beach vitivalkoisella puuterihiekkaisella rannalla on yksi honeymoon-matkalaisten suosikki.

Blue Couples Thalassa Beach Resort, Kreeta (Finnmatkat)

Hotelli on suunnattu ennen kaikkea pareille, jotka haluavat viettää romanttista lomaa. Vai miltä kuulostaa ylelliset kahden hengen aurinkopedit, kreikkalainen taverna rannalla tai allasalueen suuri jacuzzi merinäköaloin?

Hotelli Puro, Mallorca (Finnmatkat)

Uniikki designhotelli boheemeille romantikoille sijaitsee Palman sydämessä, suosittujen tapasravintoloiden korttelissa. Oma beach club.

Hotelli Monte Tauro, Sisilia (Finnmatkat)

Italialainen filmitähti Nino Manfredi loi hotellin rakkaudenosoituksena vaimolleen. Kävelyetäisyydellä ovat Taorminan romanttiset kujat sekä Corso Umberton pääkatu tunnelmallisine ravintoloineen.

Lindos Blu Hotel & Suites, Rodos (Finnmatkat)

De Luxe -lomailua niin keholle kuin mielelle. Hotelli on saavuttanut sijan 7 TripAdvisorin Euroopan romanttisimmat hotellit 2013 -listalla.

Blue Couples Proteas Blu Resort, Samos (Finnmatkat)

Suosittu häidenviettopaikka. Hotellilta löytyy muun muassa oma hääsuunnittelija romanttisista häistä Egeanmeren rannalla haaveileville.

Mövenpick Tala Bay, Aqaba, Jordania (Apollomatkat)

Hotellista löytyy suuri spa-osasto. Hotelli on sveitsiläisen ja arabialaisen vieraanvaraisuuden taidonnäyte. Upeaa ruokaa ja uima-altaita, sijainti aivan Punaisenmeren rannalla ja tyylikäs design.

Kempinski Ishtar tai Mövenpick Dead Sea Spa & Resort, Kuollutmeri, Jordania (Apollomatkat)

Kuolleenmeren suola- ja savihoidot ovat maailmankuuluja. Maisemat ovat kuin Välimerellä ja suolameri on yksi maailman ihmeistä.

Rawi Warin Spa & Resort, Koh Lanta, Thaimaa (Apollomatkat)

Paratiisisaari, hieno hiekkaranta ja luksushotelli. Koh Lantalla voit viettää lomaa paljain jaloin. Thaimaalainen vieraanvaraisuus ja yksityiskohtien hienous on maailmanluokkaa.

Vinkit antoivat Finnmatkojen tiedottaja Salla Salo, Aurinkomatkojen Coordinator Tuija Kesäniemi, Apollomatkojen General Manager Eva Torra sekä Tjäreborgin tiedotusvastaava Arja Pucilowski.

Lue myös:

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat