Idea Hyperloopista etenee - ihmiset matkustavat putkessa 1200 km/h

Miljardööri Elon Muskin idea supernopeasta Hyperloop-radasta on saanut tuulta siipiensä alle.

Hyperloopin idea perustuu sille, että ihmiset matkustavat kapseleilla tyhjiöputkiverkostoa pitkin yli 1200 kilometrin tuntinopeudella. Tällöin pitkäkin matka taittuu lyhyessä ajassa.

Teknologiasivusto Engadget kertoo, että Hyperloop Transportation Technologies -startup-yritys pitää ideaa toteuttamiskelpoisena ja on jo merkittävästi edennyt sen kehittelyssä.

Hyperloopin kehittelyyn on lähtenyt mukaan useita kärkitason asiantuntijoita eri yrityksistä, kuten Boeingilta, Airbusilta ja SpaceX-yhtiöstä.

Asiantuntijat ovat työskennelleet Hyperloopin parissa vapaa-ajallaan osakeoptioita vastaan.

Työtä on tehty paljon UCLA:n opiskelijoiden avustuksella. 

Toistaiseksi on kehitetty luonnoksia putkijunan reitistä, asemista ja itse kapseleista.  Tavoitteena on pitää kaupunkien väliset linjat mahdollisimman suorina, jotta vältyttäisiin matkustajien pahoinvointiongelmilta.

Asiantuntijat ovat jo saaneet pohdittua, miten rataputket saadaan rakennettua, mutta toistaiseksi on ratkaisematta, että miten putkissa kulkevat kapselit saadaan liikkumaan kitkattomasti.

Asiantuntijoiden mukaan jonkinlainen magneettinen levitaatiojärjestelmä voisi olla toimiva ratkaisu.

HTT haluaa aloittaa prototyypin rakentamisen jo ensi vuonna. HTT kertoo teknologiasivusto Wiredille, että valmis tuote on odotettavissa kymmenen vuoden sisällä.

Engadget pohtii, että projektin hankalin osuus saattaa olla riittävän rohkeiden sijoittajien löytämisessä. Hyperloopin ensimmäisen 640 kilometrin osuuden rakentamisen arvioidaan maksavan 6-10 miljardia dollaria.

Lue myös:

    Uusimmat