Hyvästi kesä – tällaista on muoti syksyllä 2013

Burgundinpunaista, pastellisävyjä, punk-vaikutteita ja maihinnousukenkiä – tulevan syksyn muodilla on paljon tarjottavaa suomalaisille tyylistä riippumatta. Ota selvää, millaisia trendejä syksy tuo tullessaan!

Vaikka luvassa on vielä varmasti lämpimiäkin päiviä, alkaa ajatus lähenevästä syksystä tuntua väistämättömältä. Stylisti ja muotibloggaaja Vesa Silver kertoi AVAlle odottavansa itse kovasti kesän kääntymistä syksyksi ja valotti sitä, miltä tuleva syksy tulee muotirintamalla näyttämään.

– Odotan aika paljon tämän syksyn muodilta. Lämpimän ja aurinkoisen kesän jälkeen syksy piristää ja on mahtavaa, että saa taas pukeutua vaatteisiin, kun kesällä pukeutuminen painottuu niin vahvasti shortseihin, sandaaleihin ja kevyisiin paitoihin, Silver toteaa.

Ensimmäisenä stylisti kehottaa jokaista etsimään syksyksi ylleen lämpimiä neuleita, jotka lämmittävät ja voivat loistaa eri väreissä.

– Suosittelen isoja ja lämpimiä neuleita. Ne ovat niin miehillä kuin naisilla erityisen trendikkäitä ja niitä löytyy upeissa väreissä, Silver vinkkaa.

Muhkeita takkeja ja asennetta!

Tänä syksynä on erityisen muodikasta sonnustautua muhkeaan takkiin, joka suojaa syksyiseltä viimalta. On myös hyvä pitää mielessä, että takkien ei nyt tarvitse suinkaan olla erityisen naisellisia.

– Trendinä naisilla ovat maskuliiniset isot villakangastakit. Sellaisen olisikin hyvä löytyä jokaisen naisen kaapista, Silver toteaa.

Tänä syksynä tyylitaiturinkaan ei tarvitse siis värjötellä kauden muodikkaimmissa asuissa. Suomen syksyisiin keleihin muhkea takkimuoti istuu nimittäin paremmin kuin hyvin.

– Paksuun takkiin on mukava käpertyä ja sen suojissa voi myös lämmitellä, Silver hymyilee.

Ennen kuin illat alkavat toden teolla kylmenemään, trenditietoisinkin suosii kevyempiä takkimalleja. Kesällä katukuvassa näkyi paljon erilaisia takkeja, joissa on erityisen paljon asennetta. Nämä nahka- ja baseball-takit noudattavat myös tulevan syksyn trendejä – kesäiltoina käytössä olleita takkeja ei siis ole syytä pakata vielä talviteloille!

– Bombertakit ja baseball-takit ovat vielä syksylläkin muodissa, joten niitä kannattaa käyttää vielä alkusyksystä, Silver vinkkaa.

Punk-vaikutteet näkyvät tänä syksynä erityisesti kenkämuodissa. Maihinnousukengät ovat trendikäs valinta syksyisen asun kruunaamiseksi.

– Punk on aika kova sana tänä syksynä ja siksi maiharit sopivat nyt sekä naisille että miehille. Maiharit sopivat suomalaiseen syksyyn ja talveeen tosi hyvin, koska ne jalassa ei heti nilkat ja sukat kastu, Silver kertoo.

Laaja väripaletti antaa mahdollisuuksia

Syksyiseen tapaan kesän jälkeen muodikkaimmat värisävyt usein tummenevat. Tänä syksynä pastellinsävyisiäkään vaatteita ei kuitenkaan kannata viikata kaappien perukoille, sillä tummien sävyjen lisäksi myös pastellivärit ovat syksyllä 2013 trendikkäitä.

– Väripaletti on laaja: värejä löytyy metsänvihreästä kirkkaankeltaiseen. Tummat sävyt ovat tietysti muodissa, mutta jos on oikea fashionista, niin kannattaa pukeutua pastellisävyihin, Silver vinkkaa.

Maailman muotikaupungeissa ja catwalkeilla on tulevalle syksylle lupailtu hyvinkin paljon erityisen tummaa punaista, burgundia. Myös Silver vannoo voimakkaan punaisen nimeen tänä syksynä.

– Burgundi sopii syksyyn ihanasti, koska tumma punainen on hyvin maskuliininen. Väri sopii myös hyvin syksyyn ja syksyn väreihin, Silver toteaa.

AVA on myösFacebookissa, TwitterissäjaInstagramissa– tutustu!

Lisää asiaa muodista Muodin huipulle -sarjassa:

Lue lisää:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja