Hyvänen aika: Oma maali ratkaisi Eurooppa-liigan finaalin – saksipotkua seurasi Romelu Lukakun dramaattinen ratkaisu

Sevilla voitti jalkapallon Eurooppa-liigan loppuottelussa Kölnissä Inter Milanin dramaattisesti 3–2, kun Interin Romelu Lukaku sohi ratkaisevan maalin omiin.

Mestarien liigan ratkaisu tällä viikolla C Morella:

Loppuottelu PSG–Bayern München sunnuntaina klo 21.55 C More Sport 1:llä ja myös MTV3-kanavalla.

Studiolähetys alkaa klo 21.00. Ottelu ja studio-osuus nähtävissä myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Sevillan Diego Carlos viritti 74. minuutilla maalinedusruuhkassa saksipotkun, joka oli menossa ohi Interin maalin, mutta puolustamassa ollut Romelu Lukaku laittoi jalkansa väliin. Pallo muutti siitä suuntaansa ja painui omaan maaliin.

Finaali sai samalla huiman tarinan, jossa sankarin ja konnan osat kääntyivät. Ensiminuuteilla juuri Diego Carlos oli kaatanut läpi karkaamassa olleen Romelu Lukakun rangaistusalueella, saanut keltaisen kortin ja Lukaku oli painanut pallon pilkusta maaliin. Inter siirtyi kyseisellä maalilla 1–0-johtoon.

Luuk de Jong puski tämän jälkeen Sevillalle kaksi maalia ja nousi yhdeksi ottelun suurista hahmoista. Interin 2–2-tasoituksen oli puolestaan puskenut Diego Godin, vain kolme minuuttia de Jongin jälkimmäisen maalin jälkeen.

Lukakulla oli toisen jakson alussa ollut hyvä sauma viedä Inter 3–2-johtoon. Hän kärkkyi 65. minuutilla Sevillan korkealla olleen puolustuslinjan tasalla ja porhalsi pallon saatuaan vaarallisesti läpi, mutta Sevilla-maalivahti Bono onnistui torjumaan belgialaishyökkääjän laukauksen jalallaan.

Inter pystyi luomaan vielä ottelun loppupuolella hetkittäin painetta Sevillan maalille, mutta ei läheltä piti -tilanteista huolimatta onnistunut enää tasoituksessa.

Sevilla voitti Eurooppa-liigan nyt kuudennen kerran. Sillä on eniten mestaruuksia kilpailun historiassa, ja se on voittanut joka kerta kilpailun pelatessaan finaalissa.

Eurooppa-liigan voitolla pystyy lunastamaan paikan myös Mestarien liigaan, mutta Sevilla ja Inter olivat molemmat varmistaneet pääsyn ensi kaudeksi Euroopan seurajoukkueiden ykköskilpailuun jo aiemmin.

Lukaku kasvatti ennätysputkeaan

Romelu Lukaku kasvatti ensiminuuttien osumallaan hurjaa maaliputkeaan Eurooppa-liigan otteluissa. Hän on nyt onnistunut maalinteossa 11 peräkkäisessä Eurooppa-liigan pelissään, mikä on sarjan ennätys. Lukaku osui tällä kaudella Eurooppa-liigan kuudessa ottelussaan kaikkiaan seitsemästi.

Lukaku teki debyyttikaudellaan Interissä kaikki kilpailut mukaan lukien kaikkiaan 34 maalia, millä hän sivusi brasilialaislegenda Ronaldon seuraennätystä. Ronaldo tehtaili 34 osumaa Interissä debyyttikaudellaan 1997–98.