Hyväksikäyttäjä vei 12-vuotiaan lapsen kotiinsa toiselle paikkakunnalle – vanhemmat eivät tienneet, missä lapsi on

Helsingin hovioikeus korotti lapsia seksuaalisesti hyväksikäyttäneen miehen tuomiota.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus oli tuominnut vuonna 1994 syntyneen miehen kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tekoihin. Hovioikeus korotti tuomioon kolmeen vuoteen ja kahteen kuukauteen. Teot tapahtuivat vuonna 2017.

Teot kohdistuivat kolmeen lapseen.

Itse tuomion sisältö on salainen, mutta Helsingin hovioikeus antoi tiistaina asiassa julkisen selosteen. Sen mukaan mies pyysi erästä lasta lähettämään alastonkuvia itsestään.

– Hovioikeus katsoi, että sukupuolielimen kuvan ja tähän liittyen alavartalokuvan lähettäminen ja vähäpukeisten kuvien pyytäminen oli seksuaalinen teko, joka oli omiaan vahingoittamaan 14-vuotiaan asianomistajan kehitystä, selosteessa kerrotaan.

Ankarimmin arvoteltavaksi teoksi hovioikeus katsoi törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön. Uhri oli tekohetkellä 12-vuotias.

– Vastaaja oli vienyt asianomistajan luokseen toiselle paikkakunnalle niin, että lapsi on ollut kateissa vanhemmiltaan, selosteessa todetaan.

Vankeustuomion lisäksi mies joutuu maksamaan yhdelle uhrille 10 000 euroa ja kahdelle muulle tuhat euroa.

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä uhrien suojelemiseksi.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja