Hyundai-tähti ei ollut uskoa Kalle Rovanperän temppua Viron MM-rallissa – "Olin täysin ällistynyt"

1:46
Jari-Matti Latvalan sanat lämmittivät Kalle Rovanperää – ”Se oli kiva kuulla”.

Hyundain keikkakuski Craig Breen ajoi erinomaisen suorituksen sunnuntaina päättyneessä Viron MM-rallissa. Breen ylsi toiseksi, vaikka oli viimeksi ajanut soralla kilpaa WRC-autolla juuri Virossa viime vuoden syyskuussa ollen silloinkin toinen. 

Breen pystyi vielä perjantaina pistämään kampoihin kisan voittaneelle Toyotan Kalle Rovanperälle. Heti lauantaiaamun avauserikoiskokeella Peipsiääressä Rovanperä kuitenkin rökitti irlantilaisen 14,7 sekunnilla.

Päivähuoltoon tultaessa Rovanperän johto oli jo 35,7 sekuntia.

– Olin täysin ällistynyt. Ensimmäinen asia, mitä sanoin Paulille (kartanlukija Paul Nagle) radiossa pätkän jälkeen, että Kallen aika oli jotain todella uskomatonta. Hattu pois päästä hänelle, Breen ylisti kisan jälkeen.

– Se oli erittäin vakuuttava veto, jotain ainutlaatuista. Ajoin niin hyvin kuin pystyin, enkä voi sanoa, että olisin tehnyt jotain väärin.

Sen verran meillä oli reservissä siinä vaiheessa Paulin kanssa. Ehkä hitaissa kapeissa paikoissa minulta puuttui puoli prosenttia. Sen erikoiskokeen jälkeen loppuviikonlopun agenda oli selvillä, Breen jatkoi.

Irlantilainen myönsi jopa yllättyneensä vauhdistaan, vaikka oli Virossa viime kerrallakin toinen. Ajotauko soralta oli pitkä, kun alla oli tältä kaudelta vain lumella ajettu Rovaniemen MM-ralli sekä asvaltilla kaasuteltu Kroatian osakilpailu.

– Viime kerralla kaikki ajaminen oli ollut pysähdyksissä kuusi tai kahdeksan kuukautta, koska kaikki olivat olleet koronan takia sivussa.

Silloin se oli vähän reilumpaa kaikkia kohtaan, mutta nyt porukka tuli tänne kolme peräkkäistä sorarallia vyöllään, Breen taustoitti.

– Ajattelin, että nyt homma on minulle vähän vaikeampi. Loppujen lopuksi kaikki sujui hyvin ja olen hyvin onnellinen.

Rallin MM-sarja jatkuu elokuun puolivälissä ajettavalla Belgian osakilpailulla.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja