Hyppää elämäsi aaltoon! Surffaajan ohjeilla saavutat tavoitteesi

Surffaaminen ei ole vain urheilua vaan elämäntapa. Psykiatri ja surffaamiseen hullaantunut yhdysvaltalainen Elana Miller kertoo, kuinka vauhdikas laji opettaa ainutlaatuisella tavalla myös elämästä.

Psykiatri Elana Miller on harrastunut pitkään surffausta ja etenkin Los Angelesin rannikko on tullut hänelle tutuksi. Aurinkoisella säällä vesi on mustanaan lainelautailijoita, joista kukin haluaa oman palan valtamerestään. Miller kertoo aluksi jääneensä aurinkoisina päivinä kotiin, koska piti taitojaan riittämättöminä eikä tuntenut kuuluvansa muiden sekaan. Veteen hän uskaltautui vain harmaina sadepäivinä, jos silloinkaan.

Huipulla on aina tilaa

Rohkaistessaan mielensä Miller tajusi, että suurin osa surffaajista kelluu laudallaan ja harva uskaltautuu aaltoihin. Miller ymmärsi, että kauniillakin säällä kaikille aaltoihin haluaville on aina tilaa. Millerin mukaan jokaisen kannattaa kuunnella itseään ja tehdä töitä omien haaveiden sekä tavoitteiden eteen. Ei kannata välittää, kuinka paljon ihmisiä vaikuttaa olevan tekemässä samaa, sillä huipulla on aina tilaa kovimmille yrittäjille.

Sitkeä työ palkitsee lopuksi

Kuten surffaamisessa, mutta myös muilla elämän alueilla kärsivällisyys ja työnteko palkitaan. Miller muistuttaa, että määränpään saavuttamiseen vaaditaan "vesiaikaa".

Miller kertoo, että ensimmäisen kuuden kuukauden aikana hän ei tavoittanut yhtäkään aaltoa ja seuraavan puolen vuoden aikana vain muutaman. Suurimman osan ajasta hän vietti vedessä kahlaten, laudalta kaatuen ja katsoen kateellisena itseään taitavampia. Lopulta Miller oppi lukemaan aaltoja ja pääsi niiden päälle. Vaikka Millerin kärsivällisyys oli monesti koetuksella, kokemus opetti, että kovalla työllä pääsee tuloksiin ennemmin tai myöhemmin.

Odota hetkeäsi ja toimi, kun rauta on kuuma

Aallot eivät tule rannalle yksi toisensa perään. Ne tulevat rykelmissä. Yleensä valtameri on hetken hiljaa ja sitten kolmen tai neljän aallon ryhmä lyö rantaa muutamien sekuntien erotuksella. Aloittelijat Miller tunnistaa siitä, että he pyrkivät aina ensimmäisen aallon mukaan. Vain harva ensimmäiseen aaltoon rynnänneistä kuitenkaan onnistuu tavoitteessaan. Miller muistuttaa olemaan kärsivällinen ja katsomaan tilannetta laajemmin eikä ryntäämään aina samaan suuntaan muiden kanssa.

Oikealla asenteella pääsee pitkälle

Jokaisen täytyy aloittaa jostain ja jokainen on ollut kerran aloittelija. Mitä tahansa teetkin, tee se huolellisesti ja ammattimaisesti. Anna tarvittaessa apua muille ja kysy myös muiden neuvoja. Jos tunnistat itsessäsi ylimielisyyttä, hankkiudu piirteestä nopeasti eroon.

Älä taistele luonnonvoimia vastaan

Miller muistuttaa, ettei valtameri välitä kenestäkään eikä siitä, onko surffaajalla hyvä tai huono päivä. Luonnonvoimia vastaan ei voi taistella eikä sitä, että joskus sairastumme, vanhenemme ja kuolemme. Ihmissuhteemme voivat päätyä eroon vasten tahtoamme, mutta emme voi tilanteelle mitään. Onkin parempi, että lopetamme kontrolloimisen ja keskitymme asioihin, jotka tuottavat meille iloa. Energiaa ei kannata tuhlata sellaiseen, minkä muuttamiseksi meillä ei ole keinoja.

Lähde: The Huffington Post

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja