Hyödynnä lumipyry: Helpottaa krapulaa ja virkistää saunassa!

Tiesitkö että lumesta voi olla myös hyötyä esimerkiksi krapulan parantamisessa tai venähdysten hoidossa?

Lunta tulee taivaan täydeltä ja valkoinen peite on vallannut Suomen. Ja mikäs sen mukavampaa, sillä lumen avulla voi muun muassa parantaa oloa juhlintaa seuraavana päivänä

1. Viinipullon viilentäjä

Laita reilu annos lunta viinicooleriin ja pidä näin valko- ja kuohuviinisi viileänä kätevästi. Jos haluat viilentää myös kuohuviinilasisi ennen juomista, vie ne lumihankeen jäähtymään ennen kuin kaadat juoman laseihin.

2. Saunan jälkeinen virkistäjä

Laita lunta ämpäriin tai isoon kulhoon. Vie lumella täytetty astia saunahuoneeseen tai suihkutilaan. Virkistä itseäsi lumella tullessasi saunasta kuumissasi. Voit kantaa ämpärin myös mukanasi saunaan ja käyttää lunta siellä itsesi virkistämiseen ennen kuin se ehtii sulaa.

3. Äyriäislautasen kylmentäjä

Tarjotessasi illalliseksi äyriäisiä ja muita mereneläviä, aseta lunta tarjoiluvadin alle kulhossa. Aseta lunta sisältävä laakea ja litteä kulho tai lautanen pöydälle ja aseta merenelävät tarjoiluvadissa sen päälle. Lumi toimii kuin jääkaappi ja pitää äyriäisesi tuoreena pidempään.

4. Virkistyshoito aamu-uniselle tai krapulaiselle

Herättyäsi huonosti nukutun yön jäljiltä, lumipesu kaulan ja kasvojen alueella saa aikaan ihmeitä. Nouda pihalta koskemattomasta hangesta puhdasta lunta. Laita lumi pieneen kulhoon ja vie se mukanasi kylpyhuoneeseen. Taputtele lumella hellävaraisesti kasvojen ja kaulan alueen ihoa. Vältä lumea menemästä silmiin tai suuhun. Lumipesun jälkeen pese kasvosi normaalisti kasvojen puhdistusaineella. Lumi saa veren kiertämään kasvoissasi ja raikastaa olosi saaden sinut hetkessä virkeäksi.

5. Kylmäpussi lihaskivuille ja venähdyksille

Laita lunta muovipussiin tai minigrip-pussiin ja sulje hyvin, jottei lumi pääse sulaessaan vuotamaan pussista ulos. Käytä lumella täytettyä pussia apuna venähdyksille ja nyrjähdyksille sekä kipeille lihaksille kehossasi. Voit painaa pussin myös otsallesi päänsäryn tai migreenin iskiessä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja