Hymyllä on äärimmäinen voima – mitä se kertoo sinusta?

Hymyileminen auttaa stressin lieventämisessä, mutta se ei ole ainut taito mikä tällä pienoisella eleellä on. Tutkimusten mukaan hymyn avulla voi arvioida muun muassa ihmisen hedelmällisyyttä ja statusta.

Hymyillessä itsestään paljastaa enemmän kuin arvata saattaa.

Hedelmällisyys

Kaunis hymy osoittaa yleisesti, kuinka terve on. Tutkimuksen mukaan hymy pystyy myös määrittämään, kuinka hedelmällinen hän on. Muun muassa ientulehduksesta kärsivillä naisilla raskaaksi tuleminen kesti keskimäärin kaksi kuukautta muita kauemmin.

Tulot

Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä julkistetussa tutkimuksessa huomattiin, että teini-iässä iloisesti hymyilevät nuoret ansaitsivat 29-vuotiaina keskimäärin noin 10 prosenttia ikätovereitaan enemmän. Surumieliset nuoret taas tienasivat jopa 30 prosenttia muita vähemmän.

Hymyileminen yhdistetään stressittömämpään elämäntyyliin. Asioista vähemmän huolehtivilla ihmisillä on todennäköisesti helpompi keskittyä työtehtäviin.

Avioliiton kestävyys

Motivation and Emotion -lehdessä muutama vuosi sitten julkistetussa tutkimuksessa huomattiin, että nuoruuskuvissa hymyilevinä näyttäytyneiden henkilöiden avioliitot olivat muita onnistuneempia. Psykologit arvioivat ihmisten vuosikirjoista löytyneitä kuvia. He huomasivat, että leveästi hymyilevät henkilöt eivät olleet läpikäyneet avioeroa. Haikeilla ihmisillä todennäköisyys avioeroon oli jopa 25 prosenttia korkeampi.

Hymyilevillä ihmisillä on luultavasti iloisempi elämänasenne ja he vetävät puoleensa onnellisia ihmisiä.

Status

Personality and Social Psychology Bulletin -lehdessä muutama vuosi sitten julkaistiin tutkimus, jossa seurailtiin ihmisten tapaa toimia keskenään. Tutkimuksessa huomattiin, että niin sanotusti ylempiarvoiset ihmiset hymyilivät keskenään tuntiessaan aidosti iloa. Alempiarvoiset ihmiset taas hymyilivät ylempiarvoisten keskuudessa, vaikka eivät välttämättä aidosti nauraneetkaan ylempiarvoisen henkilön jutulle.

Pääpiirteissään ylempiarvoiset ihmiset hymyilevät halutessaan ja alempiarvoiset ihmiset joutuvat ajoittain hymyilemään myös tahtomattaan.

Oletko hyvä tappelija

Eräässä tutkimuksessa vapaaottelijoista otettiin kuvat päivä ennen seuraavaa ottelua. Tutkijat huomasivat, että kuvissa hymyilevät vapaaottelijat hävisivät todennäköisemmin seuraavan päivän ottelussa. Vakavalla ilmeellä varustetut urheilijat pärjäsivät paremmin.

Tappelutilanteessa hallitsevuudesta on hyötyä ja yleisesti ottaen hymyileminen ei luo aggressiivista tai vihamielistä mielikuvaa. Oteltaessa kannattaa saada vastustaja pelkäämään.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja