Rasismiskandaalin keskelle joutunut Huuhkajat-tähti Glen Kamara rikkoi hiljaisuuden – video paljastaa synkän välikohtauksen: "Olin shokissa ja järkyttynyt"

Skotlantilaisen Rangersin ja Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttätähti Glen Kamara on kertonut joutuneensa torstaina Eurooppa-liigan pudotuspeliottelussa Slavia Prahaa vastaan rasistisen solvauksen kohteeksi. Nyt Kamara on kertonut torstain tapahtumista lisää sosiaalisessa mediassa.

Tilanne lähti liikkeelle, kun tshekkiläispelaaja Ondrej Kudela peitti suunsa ja kuiskasi jotain Kamaralle. Suomalainen tulistui kuulemastaan ja tilanne kärjistyi.

Kamara julkaisi perjantai-iltana asianajajansa Aamer Anwarinin välityksellä selontekonsa tilanteesta. Suomalaisen mukaan Kudela toimi tilanteessa tarkoituksella ja harkitusti.

Katso tilanne välikohtauksesta artikkelin yläosan videolta.

– Kudela riiteli Rangersin pelaajan kanssa eilisen Slavia Praha -ottelun aikana. Kun yritin puuttua asiaan, hän sanoi "Odotappa hetki, ystäväni", Kamara kävi läpi tilannetta.

– Sen jälkeen hän tuli luokseni, peitti suunsa ja korvaani painautuen lausui sanat: "Olet v***n apina, tiedät sen".

Kedel on jälkeenpäin väittänyt sanoneensa tilanteessa Kamaralle "You're a f*****g guy".

– Se on täydellinen valhe, joka ei kestä minkäänlaista tarkastelua, Kamara linjasi.

– Olin shokissa ja järkyttynyt kuullessani sellaisen rasistisen hyökkäyksen ammattilaisjalkapalloilijalta. 

Kamara kirjoitti, ettei jalkapallossa ole sijaa minkäänlaiselle rasismille tai kiihkoilulle ja osoitti kiitoksen tuesta päävalmentajalleen Steven Gerrardille.

– Me mustat pelaajat olemme kurkkuamme myöten täynnä vapautta, joka kiihkoilijoille on annettu esitellä vihaansa sosiaalisessa medialle. Ihmettelemme, milloin Instagramin kaltaiset toimijat tarttuvat toimeen, Kamara kirjoitti.

Slavia Prahan leiristä syytettiin ottelun jälkeen Kamaraa Kudelan kimppuun käymisestä. The Athleticin toimittaja Jordan Campbell kertoi Uefan käynnistävän tutkinnan Kamaran väitetystä väkivaltaisuudesta sekä Kudelan rasistisista puheista.

Jos Kudela todetaan syylliseksi rasistisiin puheisiin, häntä odottaa Uefan sääntöjen mukaan vähintään kymmenen ottelun pelikielto.

Lue myös:

    Uusimmat