Huuhkajien lohkovoitto pikkusinettiä vaille valmis! Tätä se enää vaatii

Suomen jalkapallomaajoukkueen lohkovoitto on pientä sinettiä vaille valmis Kansojen liigan C-divisioonan 2. lohkossa. 

Suomi otti lohkovoittoon tukevan otteen kukistamalla maanantaina Kreikan Tampereella maalein 2–0. Suomella on nyt neljästä ottelusta neljä voittoa ja täydet 12 pistettä. Lohkokakkosena oleva Kreikka on kuuden pisteen päässä. Joukkueilla on enää kaksi ottelua pelaamatta ja Suomen lohkovoittoa voi teoreettisestikaan uhitella enää Kreikka.

Pyry Soiri: Pääsimme käyttämään nopeuttamme Kreikan linjan taakse 1:57

Jos Suomi saa jäljellä olevista otteluista yhdenkin pisteen, lohkovoitto on varma. Suomi kohtaa lohkon päätösotteluissaan vieraissa Kreikan 15. marraskuuta ja Unkarin 18. marraskuuta. 

Kreikka tarvitsisi lohkovoittoon jäljellä olevista peleistään täydet pisteet ja Suomi ei saisi saada enää pistettäkään. Kreikka kohtaa Suomen lisäksi vielä Viron. 

Kreikka voi siis enimmillään nousta tasapisteisiin Suomen kanssa. Tällöin vertailtaisiin keskinäisten otteluiden maalieroa ja sen jälkeen tehtyjä maaleja. Suomelle riittäisi täten 2–0-kotivoiton jälkeen Kreikassa maalin tappiokin lohkovoiton varmistamiseen.

Jos tilanne olisi vielä keskinäisten ottelun vertailun jälkeen tasan, vertailtaisiin maalieroa lohkon kaikissa otteluissa ja sen jälkeen tehtyjä maaleja.

Suomen maaliero lohkon kaikissa otteluissa on nyt 5–0, Kreikalla 3–4. 

Kansojen liigan kussakin divisioonassa on neljä lohkoa, ja kaikki lohkovoittajat pääsevät pelaamaan EM-kisapaikoista pudotuspeleissä. Jokaisen divisioonan (A, B, C ja D) pudotuspelivaiheen voittaja saa paikan EM-kisoihin.

Lukas Hradecký: Soiri ja Kamara nousseet esille puun takaa 3:06

Lue myös:

    Uusimmat