Huuhkajat voittaa, voittaa ja voittaa! Kreikka murtui kahdella iskulla ilman Teemu Pukkia

Suomen jalkapallomaajoukkue jatkoi upeaa voittokulkuaan kukistamalla Kreikan 2–0 Kansojen liigan ottelussa Tampereella.

Avausosuman iski toisen jakson ensiminuutilla Pyry Soiri. Loukkaantuneen Teemu Pukin tilalle avausjakson alkupuolella vaihdettu Simon Skrabb keskitti pallon oikealta maalille, ja Soiri tuikkasi pelivälineen alakulmaan.

Peli oli käytännössä sinetissä, kun Glen Kamara kasvatti loppuminuuteilla johdon 2–0:aan Robin Lodin jakamasta loistosyötöstä maalin eteen.

Tunnustelevamman avausjakson jälkeen Kreikan puolustusmuoto rakoili pahasti toisella puolikkaalla Suomen kontrolloidessa pelitapahtumia. Kreikan maalivahti Vasilios Barkas ehti kuitenkin pysäyttämään Suomen maalien välissä Jasse Tuomisen lähihätyyttelyt ja torppasi myös Joona Toivion vaarallisen vapaapotkun, jolla hän haki maalin oikeaa kulmaa.

80. minuutilla Huuhkajien toinen maali oli jo todella lähellä. Robin Lod ampui vasempaan tolppaan ja Pyry Soiri pääsi kiinni irtopalloon, mutta hänen jatkonsa meni avopaikasta yli Kreikan maalin.

Kreikan paras paikka aukesi hiukan ennen Kamaran 2–0-maalia, mutta Efthimios Koulourisin laukaus painui juuri oikean tolpan vierestä ohi.

Huuhkajat on nyt voittanut kaikki neljä tähän mennessä pelaamaansa Kansojen liigan ottelua. Aiempien pelien kaikki kolme maalia oli iskenyt Pukki, joka joutui jättämään Kreikka-ottelun kesken reisivamman takia. Kreikka-taisto kuitenkin osoitti, että peli käy tarvittaessa myös ilman Pukkia.

Suomella on tukeva ote C-divisioonan 2. lohkon voittoon: Kreikka on lohkokakkosena nyt kuuden pisteen päässä, kun molemmilla joukkueilla on vielä kaksi ottelua pelaamatta. Seuraava niistä on keskinäinen kamppailu Kreikassa.