Huonekasveilla uskomaton vaikutus työntekoon: Keskittymiskyky lisääntyy ja sairaslomat vähenevät

Tutkimusten mukaan huonekasvit lisäävät työtehoa, puhdistavat ilmaa ja vähentävät sairaslomien määrää työpaikoilla.

Toimiston nurkissa seisovilla huonekasveilla on suurempi vaikutus työntekoon kuin moni uskookaan. Cardiffinin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan viherkasvit voivat nimittäin lisätä työtehoa jopa 15 prosentilla.

Jos työpaikallasi ei vielä ole huonekasveja, asia kannattaa korjata välittömästi. 

Yleinen tyytyväisyys työpaikkaan kasvoi

Tuoreessa tutkimuksessa seurattiin kahta suurta toimistoa Isossa-Britanniassa ja Hollannissa. Huonekasvien tuominen toimistoon kasvatti työtehoa jopa 15 prosentilla kolmen kuukauden seurantajaksolla.

Tutkimuksessa raportoitiin, että vihreä työympäristö kasvatti johdonmukaisesti työntekijöiden yleistä tyytyväisyyttä ja keskittymiskykyä.

Huonekasvien voidaankin tutkimuksen perusteella sanoa lisäävän työntekijöiden elämänlaatua. 

Vihreä työympäristö – vähemmän sairaslomia

Huonekasveihin investoiminen maksaa itsensä nopeasti takaisin, sillä tutkimuksen mukaan huonekasvit voivat vähentää myös sairaslomien määrää. Huonekasvit parantavat ilmaa, sillä ne imevät itseensä epäpuhtauksia. Puhdas ilma auttaa keskittymään ja estää tehokkaasti riskiä sairastua. Mitä enemmän kasveja toimistossa on, sitä terveempiä työntekijät ovat.

Toinen teoria kasvien aiheuttamaan tyytyväisyyteen löytyy viihtyvyydestä. Miellyttävä ja vihreä työympäristö antaa työntekijöille vaikutelman siitä, että työntekijöiden hyvinvointiin on investoitu. Tämä seikka kannustaa työntekijöitä paremmin töiden pariin. 

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja