Kerttu Niskanen painoi kauden parhaan kisansa – Krista Pärmäkosken terävyys kateissa

Krista Pärmäkoski hiihti viidenneksi maailmancupin naisten 10 kilometrin väliaikalähtökilpailussa Davosissa. Kerttu Niskaselta nähtiin puolestaan kauden toistaiseksi paras henkilökohtainen kisa, kun hän tuli kuudenneksi.

Kilpailun voitti odotetusti normaalimatkojen kisoja hallinnut Norjan Therese Johaug. Johaug tempoi suvereenisti kärkipaikalle jo ensimmäisissä väliaikapisteissä ja voitti kisan 30,6 sekunnin erolla ennen maannaistaan Heidi Wengiä.

Weng kävi kakkossijasta tiukkaa taistelua Yhdysvaltain Jessica Digginsiä vastaan. Ensikilometrit Diggins oli edellä, mutta Weng käänsi pelin viiden kilometrin jälkeen. Maalissa eroa oli 5,8 sekuntia.

Krista Pärmäkosken menosta puuttui paras terävyys. Hän jäi myös Itävallan Teresa Stadloberin taakse, viidenneksi – 53,6 sekuntia Johaugia hitaampana. Kuudenneksi sijoittunut Kerttu Niskanen jäi Pärmäkoskesta 7,4 sekunnin päähän.

Muista suomalaisista Anne Kyllönen ylsi juuri pistesijalle 30:nneksi (+2.09,9). Johanna Matintalo oli 46:s (+2.33,0), Laura Mononen 49:s (+2.36,0) ja Susanna Saapunki 50:s (+2.36,2).

Niskanen oli aiemmin tällä kaudella sijoittunut henkilökohtaisissa maailmancupin kisoissa parhaimmillaan kaksi kertaa kymmenenneksi. Pärmäkoskella on puolestaan tältä kaudelta yksi palkintokorokesijoitus. Hän oli toinen marraskuun lopussa Rukalla 10 kilometrin perinteisen kisassa.

Miesten 15 kilometrin kilpailu käynnistyy Davosissa kello 15.55.