Huolettaako nettiselaamisen yksityisyys? Tämä selain lupaa, ettei tiedä "kuka olet tai millä sivuilla käyt"

0:26
Oletko koskaan toivonut, että voisit ottaa kuvakaappauksen helpommin? Vastaus ongelmaasi piileskelee jo Windowsissasi!

Oletko kuullut Bravesta? Se estää käyttäjän seuraamisen ja kolmannen osapuolen evästeet automaattisesti.

Tiedot esimerkiksi Chrome-selaimen haavoittuvuudesta saattavat herättää huolta nettiselailun yksityisyydestä. CNET-sivuston mukaan yksityisin selain on Brave. CNET on teknologiaan ja esimerkiksi tuotearvioihin keskittynyt sivusto, jonka omistaa CBS.

Oletko kuullut Bravesta?

Selaimet huolehtivat käyttäjän yksityisyydestä eri tavoin. Esimerkiksi Mozilla Firefox estää  mainostajia seuraamasta ihmisiä, ja tarjolla on myös niin sanottu "yksityisyysansa", joka avaa sata välilehteä ja saa mainostajat sekaisin.

– Suositut selaimet Chromesta Safariin ja Firefoxiin voivat auttaa pitämään tietosi piilossa uteliailta silmäpareilta. Mutta noiden selainten suojauksen varmistaminen voi vaatia sitä, että lisäät turvallisuuteen liittyviä laajennuksia tai näpertelet yksityisyysasetusten kanssa, CNET kuvailee.

Ei näytä edes mainoksia

CNETin mukaan Brave sen sijaan estää paitsi seuraamisen, myös kolmannen osapuolen evästeet automaattisesti. Brave itse kertoo sivullaan, että sen selain on suunniteltu niin, ettei se tiedä "kuka olet tai millä sivuilla käyt".

Teknologiasivusto Cointelegraphin mukaan yksityisyyttä mittaavassa testissä Brave todettiin yksityisyydeltään parhaaksi. Dublinin yliopiston Douglas Leigthin kokeessa Brave oli selaimista ainoa, joka ei jaa tunnistettavissa olevaa tietoa. Testissä tutkittiin, paljonko henkilökohtaista dataa selain jakaa eteenpäin servereille.

Ei näytä mainoksia

Brave ei myöskään näytä mainoksia. Se kuitenkin tarjoaa mahdollisuutta katsella "yksityisyyttä kunnioittavia mainoksia" ja tienata samalla palkkioita.

Chromen lisäosat toimivat Bravessa, sillä selaimet on rakennettu samalle pohjalle. Douglas Leigthin kokeessa Chrome tuli yksityisyyden suhteen sijalle kaksi. 

Vähiten yksityisiksi tuomittiin Edge ja Yandex.

Lähteet: CNETBrave.comCointelegraphi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja