Mainos

Humalassa rajun kolarin ajanut majuri Mashiri pidätettiin virasta: "Somesotilasta" syytetään vakavista rikoksista

Somesotilaana ja aktiivisena turvallisuuspoliittisena keskustelijana tunnettu majuri James Mashiri on pidätetty virasta puoleksi vuodeksi.

Mashiri ajoi päihtyneenä kolarin huhtikuun lopussa Turussa. Mashiri kertoi juovuksissa ajamastaan kolarista itse Twitterissä.

Mashirin ajama kolari oli raju. Hän menetti autonsa hallinnan tien kaarteessa, ajautui viheralueen yli vastaantulevien kaistalle ja törmäsi toiseen autoon. Törmäyksen jälkeen Mashirin auto sinkoutui toisen auton yli ja pyöri katon kautta ympäri.

Vastaan tulleen auton kuljettaja loukkaantui ja joutui sairaalaan.

Mashiria vastaan nostettiin syytteet kesäkuussa. Mashiria syytetään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä vammantuottamuksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Juttua käsitellään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa 18. lokakuuta.

"Kaikki vielä auki jatkon kannalta"

Mashiri toimii Puolustusvoimien logistiikkalaitoksella osastoesiupseerina. Hän on tunnettu turvallisuuspolitiikan kommentaattori, koska kirjoittaa aiheesta omassa blogissaan ja osallistuu aktiivisesti keskusteluun muualla mediassa.

Syytteidennostamisen jälkeen Puolustusvoimissa päätettiin Mashirin virasta pidättämisestä.

– Hänet on erotettu kuudeksi kuukaudeksi virantoimituksesta. Päätös tehtiin 7. heinäkuuta, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen vt. tiedotuspäällikkö Antti Siukola kertoo.

Siukolan mukaan Mashirin töissä jatkaminen ja mahdollinen työnkuvan muutos arvioidaan uudestaan puolen vuoden jälkeen.

– Tilanne katsotaan sitten uudestaan, kun näemme mitä siviilipuolen oikeus asiasta päättää. Kaikki on vielä auki jatkon kannalta.

Mashirin virasta pidättämisestä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.