Humalainen isä raiskasi 15-vuotiaan tyttärensä – luuli häntä vaimokseen

Hongkongissa korkein oikeus on saanut puitua loppun tapauksen, jossa isää syytettiin tyttärensä raiskaamisesta. 

Isän vetoaminen erehdykseensä ei lieventänyt syytettä, vaan miehelle langetettiin kahden ja puolen vuoden vankeustuomio.

Isä vetosi oikeudessa siihen, että oli erehtynyt ja luullut tyttärensä olevan miehen vaimo, kirjoittaa South China Morning Post.

Tyttö on kertonut, ettei kanna kaunaa isälleen ja on antanut anteeksi tämän teon. Sen sijaan hän on sanonut olevansa vihainen sosiaalityöntekijälle, joka raportoi tapauksesta ilman tytön suotumusta. 

Raiskaus tapahtui vuosi sitten maaliskuussa perheen kodissa Hongkongissa. Isä saapui kotiin alkoholilta lemuten ja kömpi tyttärensä sänkyyn. 

Jälkeenpäin tytär kertoi poliiseille, että hänestä tuntui, kuin hänen isänsä olisi erehtynyt. Tytär yritti kertoa isälleen, mutta ei saanut tätä lopettamaan.

Miehelle tarjottiin tilaisuuttaa myöntää syyllisyytensä insestiin, jonka maksimirangaistus Hongkongissa on 10 vuotta. Raiskaustuomioista voidaan myöntää jopa elinkautisia. Tarjoukseen ei tartuttu, koska mies ajatteli päihtymyksensä olevan hyvä puolustus ja laskevan tuomiota. 

Hieman myöhemmin isä kuitenkin päätti myöntää syyllisyytensä mihin tahansa syytteeseen, jotta hänen perheensä välttyisi jatkokoettelemuksilta.

Suomessa tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. 

Lue myös:

    Uusimmat