Huippustylisti paljastaa: Nämä ovat suosikkinettikauppani

Muotitietoinen-sarjan kahdeksannessa jaksossa 23.4. stylisti Anu Laapotti paljastaa parhaat vinkkinsä nettishoppailemiseen.

Stylisti Anu Laapotti rakastaa nettishoppailua ja hän on luvannut paljastaa Maria Veitolalle kaikki apajansa. Mitkä ovat Laapotin suosikkikaupat?

Net-A-Porter on suosikkikauppani, mutta koska hintataso on aika korkea, nämä sivut ovat lähinnä juttujen haaveilua varten, Laapotti kertoo.

Veitola ja Laapotti löytävät sivuilta upeat korkokengät, hinnaltaan 370 euroa. Hinta ei ole Laapotin mielestä kovin paha. Kuinka paljon Laapotti shoppailee netissä?

– Aika paljon. Saattaa olla, että tilaan kerralla yhdet korvakorut. En mitään jättisummia käytä siihen, mutta kyllä minulla oli sellainen vaihe, että varmaan kerran viikossa minulle lähetettiin jotain.

Mitkä ovat muita suosikkisivuja?

Outnet, joka on Net-A-Porterin outlet-myymälä! Siellähän on heti parempi hinta. Siellä tekee löytöjä, Laapotti vinkkaa.

Onko nettishoppailu eri tavalla koukuttavaa kuin ihan tavallinen shoppailu?

– Se on niin helppoa. Kaupat ovat aina auki, voi katsoa ja klikkailla menemään koska vain.

Tilaatko perustoppeja netistä?

– Tilaan aika paljon Hennes & Mauritzin nettikaupasta. Olen tilannut esimerkiksi urheilukamppeita, kuten sporttitrikoita ja sellaisia, mitä tulee aina käytettyä, mutta ei välttämättä jaksa aina kaupasta katsella. Hennesin vaatteissa aika hyvin tietää oman kokonsa, ei tule yllätyksiä, Laapotti tietää.

Mitä juttuja nettishoppailussa kannattaa ottaa huomioon?

– Ehkä juuri ykkösenä se, että kannattaa katsoa vaatteissa kokotiedot. Yleensä koon lisäksi jostain löytyy tarkat senttimitat, pituudet ja leveydet, sitten voi kotona mitata itseltään, onko se varmasti sitten hyvä. Kannattaa tietysti materiaalit katsoo myös, ettei tule jotain tekokuituylläreitä, Laapotti kertoo.

Anu Laapotin suosikkinettikaupat

The Outnet (www.theoutnet.com)

Ehdoton suosikki ja eniten käyttämäni. Voi tehdä mahtavia löytöjä superedullisesti. Joukossa myös kamaluuksia, mutta pitää aina kyttäillä josko sattuisi olemaan jotain ihanaa lempparimerkeiltä. Hyvällä tuurilla löytyy myös omassa koossa. Plussaa todella nopeasta toimituksesta ja helposta palautuksesta, kun lähetti nappaa palautuslaatikon ilmaiseksi mukaansa haluamastasi paikasta.

Net-a-Porter (www.net-a-porter.com)

Ehdoton suosikkini, The Outnetin isosisko. Useimmiten vain kuolaan kaikkia ihanuuksia. Alen alkaessa kannattaa olla kärppänä pelipaikoilla, sillä aletavara poistuu todella nopeasti ihmisten klikkaillessa paniikissa kaikki mahdollinen ostoskoriin. Mahtava valikoima kaikkia ihania herkkuja mahtavilta suunnittelijoilta.

Colette (www.colette.fr)

Coletten nettiputiikkia seuraan innolla, sinnekin päivittyy uutta lähes yhtä usein kuin Outnettiin ja Net-a-Porteriin. Ehkä ei kaikkein tilaajaystävällisin nettiputiikki toimituskulujen ja itse hoidettavaksi jäävän palautuslähetyksen osalta. Tämän liikkeen hohto perustuukin siihen, että itse liike Pariisissa on niin ihana ja valikoimissa kaikkea vaatteista ja asusteista kosmetiikkaan, sisustustavaroihin ja kirjoihin ja sisäänostopolitiikka on mahtavan selektiivinen, ihania tuotteita. Vaatteet useimmiten mahdottoman hintaisia, mutta saatankin silloin tällöin tilata piristykseksi vaikkapa tuoksukynttilän tai jonkun taidekirjan kotiin.

Irregular Choice (www.irregularchoice.com)

Ihania hulluttelukenkiä piristyksiä harmaaseen päivään. Seuraan uutuuksien nettikauppaan saapumista Irregular Choicen Facebook-sivuilta!

Topshop-verkkokauppa (www.topshop.com)

Tämä sivusto on suosikeissani erityisesti mielenkiintoisten designerkollaboraatiomallistojen johdosta, esimerkiksi yksi kaikkien aikojen ehdoton suosikkinettiostokseni on Mary Katrantzoun Topshopille suunnitteleman malliston mekko. Muutenkin ihanan laaja valikoima vaatetta ja nopeahko toimitus.

H&M-verkkokauppa (www.hm.com)

Designerkollaboraatiohaukkana vahtaan Hennesin nettisivuilta mahdollisia palautuksia jo loppuunmyydyistä tuotteista, sekä hajakokoja jos en ole liikkeestä saanut suosikkiani. Tilaan myös paljon urheiluvaatteita täältä. Toimitus ja palautus lähimmälle R-kioskille tekee shoppaamisesta helppoa.

Rockett st George (www.rockettstgeorge.co.uk)

Brittiläinen sisustuskauppa josta olen tehnyt hyviä löytöjä. Valikoimissa myös hauskoja koruja.

Muita hyviä nettikauppavinkkejä

Matches fashion (www.matchesfashion.com)

Lontoolaisen muotiliikkeen nettikauppa, joka keskittyy vahvasti kauden trendeihin – sekä jo kannuksensa hankkineisiin suunnittelijoihin että tulevaisuuden suunnittelijalupauksiin.

Kaupan kauniit pakkauslaatikot tuovat pientä lisää ostoskokemukseen.

Luisaviaroma (www.luisaviaroma.com)

Huippusuunnittelijoiden tuotteita myyvä nettikauppa, jonka päämaja on Firenzessä. Merkkejä klassikoista kuten Dolce & Gabbanasta ja Chloesta kokeellisempien suunnittelijoiden tuotteisiin. Ilmainen toimitus ja 10 päivän palautusoikeus.

Asos (www.asos.com)

Oma Asos-mallisto sekä laaja valikoima merkkejä. Muotilehteä muistuttava nettisivusto katutyyleineen ja kauden trendikatsauksineen. Tarjoaa myös myyntipaikan käytetetyille vaatteille. Sivustoilla oma "muotiyhteisö", missä fashionistat voivat luoda lookbookeja esitellä tyyliään.

Boozt (www.boozt.com)

Ruotsalaislähtöinen nettikauppa. Laaja valikoima kansainvälisiä katumuotimerkkejä, edulliset toimituskulut ja 14 päivän palautusoikeus.

Nelly (www.nelly.com)

Valikoima muoti- ja kauneustuotteita miehille sekä naisille. Alkujaan ruotsalainen verkkokauppa, joka myy yli 850 merkin tuotteita saman katon alla. Edullinen toimitusmaksu ja ilmainen palautus.

Yoox (www.yoox.com)

Laaja valikoima vaatemerkkejä, katumuotia ja huippusuunnittelijoita. Sekä kauden uusimpia trendejä että edullisempia edellisen kauden tuotteita sample sale -kaupassa. Myy myös vintage-vaatteita, designia ja taidetta.

Minusey (www.minusey.com)

Vuonna 2012 perustettu korealainen nettikauppa, joka myy oman merkin vaatteita ja asusteita kohtuuhintaan. Sadan dollarin ostosumman ylittyessä vaatteet toimitetaan ilmaiseksi. 30 päivän palautusoikeus

Romwe (www.romwe.com)

Kiinalaisia merkkejä myyvä aasialainen nettikauppa. Sivustoilla on bloggaajayhteisö, joiden esittelemät tyylit ovat ostettavissa nettikaupasta. Ilmainen lähetys ja 60 päivän palautusoikeus.

Käytettyjen vaatteiden apajat

Trendsales (www.trendsales.dk)

Tanskalainen versio Suomen Huuto.netistä. Hyvä valikoima käytettyjä tanskalaisia vaatemerkkejä.

Seconds (www.seconds.se)

Ruotsalaiset fashionistat myyvät käytettyjä aarteitaan. Sama toimintaperiaate kuin Huuto.netissä.

eBay (www.ebay.com)

Globaalit käytettyjen ja uusien merkkituotteiden markkinat. Myyjinä sekä yksityishenkilöitä että yrittäjiä.

MUOTITIETOINEN-sarjan uusinnat AVAlla tiistaisin klo 16.30

Inspiroidu lisää:

Lue myös:

    Uusimmat