Huippudiilin Italiaan solminut Topias Palmi on Susijengin yksi mielenkiintoisimpiä nimiä: "Kun minä hyökkään, niin puolustajani ei pysty lepäämään"

Susijengin Topias Palmi on yksi joukkueen mielenkiintoisimmista pelaajista. Taskussa on kolmen vuoden sopimus italialaisen huippuseuran riveissä ja 24-vuotias murtautui vasta viime vuonna kunnolla mukaan Suomen koripallomaajoukkueeseen. MTV Urheilu tapasi Palmin Susijengin harjoitusleirillä.

Palmi valittiin keväällä kotimaisen Korisliigan parhaaksi pelaajaksi. Hän on tehnyt vastikään sopimuksen italialaisen Vanoli Basketiin Cremonaan. Maajoukkuetta hän haluaa olla johtamassa EM-kisoihin.

– Vähän puskista tuli tämä Italia, mutta todella iloinen siitä, että tällainen mahdollisuus tulee. Koko viime kausi treenattiin Joensuussa sitä varten, että kesällä tulisi mahdollinen lähtö ulkomaille. Uskon, että olen valmis siihen, Palmi sanoo.

– Kun minä hyökkään, niin puolustajani ei pysty lepäämään käytännössä ollenkaan. Kehityskohdat ovat siellä puolustuspäässä. Siellä pitää saada enemmän kovuutta ja vauhtia jalkoihin, Palmi jatkaa.

Maajoukkuedebyytti tapahtui kaksi vuotta sitten ja läpimurto tuli viime vuoden MM-karsinnoissa. Nyt haasteena on napata paikka mukaan EM-karsintaryhmään.

– Täällä on monta kovaa äijää samalla pelipaikalla, mutta se tekee oikeastaan vain hyvää harjoittelulle. Ei ole missään vaiheessa helppoa treeniä. Pitää olla parhaimmillaan, jos haluaa kisajoukkueeseen päästää, Palmi päättää. 

Susijengi kohtaa elokuun alussa kahdessa valmistavassa ottelussa Liettuan ja Serbian vieraissa. Kotikentällä koripallomaajoukkue nähdään 16.8 ja 18.8 pelattavilla maaotteluilla Liettuaa ja Venäjää vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat