Huima täysosuma! Aleksandra Blinnikka voitti MM-kultaa ääriolosuhteissa – "Ride or die"

Aleksandra Blinnikka on voittanut uransa toisen MM-kullan raceboard-luokan purjelautailussa. 26-vuotias vantaalainen hallitsi parhaiten ääriolosuhteet torstaina Saksan Warnemündessa käydyissä MM-kisoissa.

Kilpailujen alkua jouduttiin siirtämään kovan myrskyn ja ison kaatuvan aallokon takia. Kilpaileminen päästiin aloittamaan vasta toisen kisapäivän iltapäivällä. Tuulta oli kovimmillaan 11–12 metriä sekunnissa, ja aallokko oli paikoin parin metrin korkuinen. Monella kilpailijalla matka päättyi ranta-aaltoihin sekä miehissä että naisissa.

– Iso aallokko ja kova tuuli vaatii paljon rohkeutta ja kykyä ratsastaa aalloilla. Selvittyäni ensimmäisenä päivänä ehjin nahoin ranta-aallokosta (parin katapultin jälkeen) tuli mietittyä, että mihin sitä on taas lähtenyt mukaan. Aallokko oli "ride or die" -luokkaa, heh, Blinnikka sanaili tiedotteessaan.

Blinnikka voitti 11 lähdöstä seitsemän. Tshekin Jana Slivova sijoittui kilpailussa hopealle, ja pronssia saavutti Ranskan Vivian Ventrin.

– Olen enemmän kuin tyytyväinen, miten kilpailut ovat menneet, ottaen huomioon, että hallitseva Euroopan mestari, tshekkien Jana Slivova treenaa ja kilpailee ammattimaisesti ja minulla on talvikausi välissä, jolloin en pääse vesille niin paljon, kun haluaisin. Kaiken lisäksi minulla on ammatti lentoemäntänä Finnairilla hoidettavana!

Blinnikan mukaan yksikään lähtövoitto ei tullut helpolla, vaan hän sai koko ajan tehdä töitä "ihan hullun lailla".

– Kolmena päivänä aallokko ja kova tuuli tekivät poijujen näkemisestä hankalaa. Sen lisäksi, että pitää olla täysi kontrolli välineistä ja kilpakumppaneista, täytyy myös suunnistaa oikeille merkeille ja pumpata lisää vauhtia.

– On se vaan niin hienoa nähdä, kuinka sitä kehittyy vuosi vuodelta tiimin avustuksella, ja rehellisesti sanottuna tuntuu, että kisatkin ovat tiukempia vuosi vuodelta. Tsekkien Janan kanssa on tullut kilpailtua jo vuodesta 2013 saakka. Tuloksista kiitos kuuluu tiimilleni, joka seisoo takanani! Ei tähän saakka olisi päästy ilman tiimityötä ja yhteistyökumppaneita, Blinnikka summaili.

Toukokuussa Blinnikka saavutti EM-hopeaa Tshekissä. Vuosi sitten hän voitti MM-kultaa Espanjassa.

Lue myös:

    Uusimmat