Huawein MateBook X Pro ja MateBook D -läppärit myyntiin Suomessa

Huawei on tuonut Suomessa myyntiin uusia kannettavia tietokoneita, huippumalli MateBook X Pron sekä edullisemman MateBook D:n.

Helmikuun lopulla julkistettu MateBook X Pro on monin tavoin paranneltu versio Huawein viime vuonna esittelemästä MateBook X:stä. 13 tuumasta 13,9 tuuman kokoon kasvatettu näyttö kattaa nyt suuremman osan koneen pinta-alasta, näyttö-runkosuhteen noustua jopa 91 prosenttiin. Näytönreunukset ovat nyt aiempaa pienemmät, ja tarjolla samassa koossa suurempi näyttö. Näytössä on 3000×2000 pikseliä.

Erikoisin ratkaisu uudessa MateBook X Prossa on kamera, joka on näytönreunusten pienetyessä pitänyt siirtää. Kamera löytyy näppäimistön ylimmältä riviltä näppäimestä, joka nousee painamalla ylöspäin.

Huawei käyttää MateBook Pro X:ssä Intelin 8. sukupolven Intel Core i -suorittimia. Parhaimmillaan laitteeseen saa Intel Core i7-8550U -suorittimen. Perusmallissa on vaatimattomampi Core i5 -suoritin. Uudessa MateBook X Prossa on myös 20 prosenttia aiempaa tehokkaampi jäähdytysjärjestelmä. Suorittimen tukena laitteessa on erillinen NVIDIAn GeForce MX150 -näytönohjain, kun aiemmassa MateBook X:ssä oli vain Intelin suorittimeen integroitu näytönohjain.

Myös liitäntöjen määrä on kasvanut. Kahden USB-C-portin jatkoksi mukaan on tuotu perinteinen USB-A-portti. Lisäksi USB-C-porteissa on nyt Thunderbolt 3 -tuki. Uutta on myös kaiutinten lukumäärän kasvu neljään. Kaiuttimissa on myös Dolby Atmos -tilaäänituki.

Huawei lupaa käyttöaikaa yhdellä akullisella 12 tuntia videoiden toistossa, 14 tuntia toimistotyöskentelyssäja 15 tuntia nettiselailussa. MateBook X Pro painaa 1,33 kilogrammaa.

Huawein mukaan MateBook X Pro tulee Suomessa myyntiin 1 899 euron huippumallina, jossa Intel Core -i7 -suoritin, 16 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 256 gigatavua SSD-tallennusmuistia. Valikoimista löytyy kuitenkin todellisuudessa myös edullisempi 1 399 euron malliversio Intel Core i5-8250U-suorittimella, 8 gigatavun RAM- ja 256 gigatavun tallennusmuistilla.

Huawei MateBook X Pron kanssa markkinoille saapuu uusi 14-tuumainen Huawei MateBook D, jolla on painoa 1,47 kiloa ja paksuutta 15,8 millimetriä. Koon lisäksi 8 gigatavun RAM-käyttömuisti ja Intel Core i5-8250U -prosessori erottavat mallin Huawei MateBook X Prosta. Yhteistä laitteille ovat näytönohjain, Windows 10 -käyttöjärjestelmä, ääniominaisuudet, pitkä akunkesto sekä virtapainikkeesta löytyvä sormenjälkitunnistin.

Huawei MateBook D tulee Suomessa myyntiin harmaana (Space Grey) sekä hopean värisenä (Mystic Silver) 999 euron hintaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja