Huawein MateBook X Pro ja MateBook D -läppärit myyntiin Suomessa

Huawei on tuonut Suomessa myyntiin uusia kannettavia tietokoneita, huippumalli MateBook X Pron sekä edullisemman MateBook D:n.

Helmikuun lopulla julkistettu MateBook X Pro on monin tavoin paranneltu versio Huawein viime vuonna esittelemästä MateBook X:stä. 13 tuumasta 13,9 tuuman kokoon kasvatettu näyttö kattaa nyt suuremman osan koneen pinta-alasta, näyttö-runkosuhteen noustua jopa 91 prosenttiin. Näytönreunukset ovat nyt aiempaa pienemmät, ja tarjolla samassa koossa suurempi näyttö. Näytössä on 3000×2000 pikseliä.

Erikoisin ratkaisu uudessa MateBook X Prossa on kamera, joka on näytönreunusten pienetyessä pitänyt siirtää. Kamera löytyy näppäimistön ylimmältä riviltä näppäimestä, joka nousee painamalla ylöspäin.

Huawei käyttää MateBook Pro X:ssä Intelin 8. sukupolven Intel Core i -suorittimia. Parhaimmillaan laitteeseen saa Intel Core i7-8550U -suorittimen. Perusmallissa on vaatimattomampi Core i5 -suoritin. Uudessa MateBook X Prossa on myös 20 prosenttia aiempaa tehokkaampi jäähdytysjärjestelmä. Suorittimen tukena laitteessa on erillinen NVIDIAn GeForce MX150 -näytönohjain, kun aiemmassa MateBook X:ssä oli vain Intelin suorittimeen integroitu näytönohjain.

Myös liitäntöjen määrä on kasvanut. Kahden USB-C-portin jatkoksi mukaan on tuotu perinteinen USB-A-portti. Lisäksi USB-C-porteissa on nyt Thunderbolt 3 -tuki. Uutta on myös kaiutinten lukumäärän kasvu neljään. Kaiuttimissa on myös Dolby Atmos -tilaäänituki.

Huawei lupaa käyttöaikaa yhdellä akullisella 12 tuntia videoiden toistossa, 14 tuntia toimistotyöskentelyssäja 15 tuntia nettiselailussa. MateBook X Pro painaa 1,33 kilogrammaa.

Huawein mukaan MateBook X Pro tulee Suomessa myyntiin 1 899 euron huippumallina, jossa Intel Core -i7 -suoritin, 16 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 256 gigatavua SSD-tallennusmuistia. Valikoimista löytyy kuitenkin todellisuudessa myös edullisempi 1 399 euron malliversio Intel Core i5-8250U-suorittimella, 8 gigatavun RAM- ja 256 gigatavun tallennusmuistilla.

Huawei MateBook X Pron kanssa markkinoille saapuu uusi 14-tuumainen Huawei MateBook D, jolla on painoa 1,47 kiloa ja paksuutta 15,8 millimetriä. Koon lisäksi 8 gigatavun RAM-käyttömuisti ja Intel Core i5-8250U -prosessori erottavat mallin Huawei MateBook X Prosta. Yhteistä laitteille ovat näytönohjain, Windows 10 -käyttöjärjestelmä, ääniominaisuudet, pitkä akunkesto sekä virtapainikkeesta löytyvä sormenjälkitunnistin.

Huawei MateBook D tulee Suomessa myyntiin harmaana (Space Grey) sekä hopean värisenä (Mystic Silver) 999 euron hintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja