Mainos

HSL:n lipun voi kuun lopussa ostaa joka asemalta – nyt vielä 15 asemaa ilman automaattia

Helsingin seudun liikenne HSL on viime aikoina kipuillut lippu-uudistuksensa kanssa, jossa lopetettiin matkalippujen myynti HSL:n lähijunissa. Ongelmaksi muodostui, ettei kaikilla lähijunien asemista ollut lippuautomaattia, jolta tiketti ostaa.

HSL:n toimitusjohtajan Suvi Rihtniemen mukaan tilanne on parantunut, mutta silti vielä aamulla 15 asemalta puuttui lippuautomaatti. Kyseisiltä asemilta matkustavalla tulisi siis olla matkalippu valmiina, tai valmius ostaa sellainen mobiililippuna. Nämä asemat ovat Rihtniemen mukaan kuitenkin suhteellisen hiljaisia.

Rihtniemen mukaan automaatit asennettiin ensimmäisinä vilkkaimmille asemille, ja osalla vilkkaimmista automaatti löytyi vanhastaan. Automaatit pitäisi hänen mukaansa löytyä kaikilta asemilta kuun lopussa.

Liikenne- ja viestintäministeriö on antanut HSL:lle selvityspyynnön siitä, täyttääkö se tarkastusmaksulain vaatimat kriteerit sille, että se voi antaa tarkastusmaksuja liputta matkustaville. Rihtniemi kertoo asiaa selvitetyn jo ennen matkalippujen myynnin lopettamista, ja heidän käsityksensä on lainsäädännön vaatimusten täyttyvän.


1:52

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.