HS: Uusi ajanvarausjärjestelmä teki tepposet Helsingin hammashoidolle – ainoastaan ensiapu- ja peruutuspuhelut toimivat normaalisti

Helsingin kaupungin hammashoidon ajanvarausjärjestelmä meni sekaisin uuden potilastietojärjestelmän käyttöönoton jälkeen. Ajanvaraus on ollut ruuhkautunut viikkoja, kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin kaupungilta kerrotaan lehdelle, että potilastietojärjestelmän käyttöönotossa ilmeni ongelmia, joista ei ollut testausvaiheessa tietoakaan. Ongelmien laajuus yllätti, eikä niihin osattu varautua ennakolta.

– Erityisesti ajanvarauksessa on ilmennyt toimintaa hidastavia ja keskeyttäviä tekijöitä. Jos takaisinsoitettavia puheluita kertyy riittävän iso määrä, järjestelmä ei kestä sitä. Tämän takia ajanvaraus on jouduttu sulkemaan kahden viikon ajan lähes päivittäin kiireettömien puhelujen osalta, Helsingin kaupungin vs. johtajahammaslääkäri Merja Auero kertoo lehdelle.

Uusi järjestelmä otettiin käyttöön 5. helmikuuta, jonka jälkeen ongelmia on ollut. Järjestelmän ruuhkautumiseen liittyy lehden mukaan myös uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen avaaminen.

Tällä hetkellä ainoastaan ensiapu- ja peruutuspuhelut toimivat normaalisti.

***

Videolla: Älä pelkää hammaslääkäriä – oireetonkin suun tulehdus voi olla vaarallinen

22:48

Videolla: Näin hampaat kuuluu harjata

2:18

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja