HS: Tiestä irtoava tahmea mönjä piinaa somerolaisia – urakoitsijan mukaan ongelmia ei ole

Helsingin Sanomat uutisoi Somerolla sijaitsevasta tienpätkästä, joka on aiheuttanut päänvaivaa autoilijoille sekä muille tietä käyttäville.

Someron eteläpuolella kulkeva Terttiläntie sai uuden asfalttipäällysteen alle puoli vuotta sitten. Tätä ennen tie oli HS:n mukaan yksi maamme huonokuntoisimmista.

Tahmea aine ei irtoa pesemällä

Paikalliset vaativat päällystettä vuosien ajan, mutta nyt näyttää siltä, että tapauksessa on menty ojasta allikkoon. Vaikka tiepohja on HS:n haastatteleman Someron ympäristölautakunnan puheenjohtajan Mikko Virtasen mukaan tehty "viimeisen päälle", ei pinta ole yhtä hyvässä kunnossa.

Paikalliset kertovat, että tien pinnasta irtoava musta ja tahmeaakin tahmeampi piki tarttuu tiukasti niin autoihin, kenkiin, koirien tassuihin kuin tien vieressä sijaitsevien talojen ikkunoihinkin – eikä se irtoa tavallisella pesemisellä.

Urakointifirma Asfalttikallion toimitusjohtaja Antti Kalliomaa kertoi Helsingin Sanomille, että tarkastuksessa ei löytynyt ongelmia.

– Olemme tehneet työt tilaajan vaatimusten mukaan, Kalliomaa tyytyi toteamaan HS:lle.

Runsaat sateet eivät selitä koko ongelmaa

Yhtenä syynä uuden asfaltin pikeentymisongelmalle pidetään loppuvuoden runsaita sateita, mutta ne eivät asiantuntijoiden mukaan riitä selittämään ongelman laajuutta.

Vastaavia ongelmia on ollut Someron lisäksi myös muualla Varsinais-Suomessa.

Helsingin Sanomien mukaan autoilija voi olla oikeutettu korvauksiin, mikäli auton tahriutuminen johtuu todistettavasti tienpidosta. Liikenneviraston ja ely-keskusten yhteisen Liikenteen asiakaspalvelukeskuksen tavoittaa numerosta 0295 020 600. Korvausvaatimuksia tai niihin liittyviä kysymyksiä voi toimittaa myös osoitteeseen liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi.

***

0:45

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja