HS: Kovatuloinen Kari sai isot sakot jäätyään moottoripyöräpoliisin haaviin Espoossa – uskoo tietävänsä syyn pysäytykseen: "Auton merkki, erikoiskilpi ja halu rangaista"

Poliisi julkaisi videon törttöilystä, joka vei kortin kahdelta kuljettajalta 0:06
KATSO MYÖS: Helsingin poliisi julkaisi syyskuussa videon vaarallisesta tempusta, joka vei kortin sekä Audin että BMW:n kuljettajalta. Video ei liity artikkelin tapaukseen.

Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona helsinkiläismiehen saamasta muhkeasta sakosta, jota kuljettaja piti kohtuuttomana ja epäoikeudenmukaisena.

150 000 euron hintaisen 7-sarjan BMW:n etusivulaseissa olleet tummennuskalvot toivat helsinkiläiselle Karille lähes 3 000 euron sakon. Hän oli tullut moottoripyöräpoliisin pysäyttämäksi Länsiväylällä Espoossa.

– Tummennuskalvot on melko maltilliset, eli niitä ei voinut erottaa silmämääräisesti moottoripyöräkypärän sisältä. Oma veikkaukseni [pysäytykseen johtaneista syistä] oli auton merkki, erikoiskilpi ja niiden takia halu rangaista, Kari kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa.

Kari kertoo tienneensä, että hänen Bemarinsa sivulaseissa on tummennuskalvot. Katsastuskonttorilla ne oli määrätty poistettavaksi, mutta se oli jäänyt tekemättä. Auton rekisterinumerolla saatavien tietojen perusteella auto on katsastettu viimeksi lokakuussa 2021.

– Laittomathan ne oli, ei siinä mitään, Kari totesi Hesarille viitaten lasien tummennuksiin.

Poliisi muisti Karia kahdeksalla päiväsakolla, jonka poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta sanoi HS:lle olevan päivasakkoasteikolla varsin lievä sanktio. Karin tuloilla maksettavaa napsahti tosin varsin reippaasti.


Lue myös:

    Uusimmat