HS: Kalle jätti Audinsa Helsinki-Vantaalle lomamatkansa ajaksi – häiritsevä totuus alkoi valjeta, kun paluulento laskeutui

Helsingin Sanomat uutisoi eilen tiistaina tapauksesta, jossa suomalaismiehen Audi koki kovia omistajan ollessa lomamatkalla Italiassa.

Sisilian-lomalla perheensä kanssa ollut Kalle Oikari järkyttyi pahemman kerran palatessaan Helsinki-Vantaalle. Oikari kertoo tarkistaneensa lentoparkkiin jätetyn autonsa sijainnin kännykkäsovelluksellaan heti lennon laskeuduttua.

Yllätys oli melkoinen, kun kävi ilmi, että perheen Audilla oli ajettu loman aikana 130 kilometriä. Autolle oli sovittu pesu ja puunaus, joten Oikari jätti auton avaimet Airparkkiin matkan ajaksi. Näin ei ollut tapahtunut, mutta tarina ei suinkaan lopu tähän.

Uskomattomia löydöksiä

Oikari kertoo Helsingin Sanomille auton GPS-tiedoista paljastuneen, että Audi oli viety parkkiin samalla hetkellä, kun perheen lento laskeutui. Oikari sai selville, että auto oli liikkunut perheen saapumista edeltävänä päivänä yhteensä 130 kilometriä niin Pohjois-Helsingissä kuin keskustankin kaduilla.

1:40
VIDEO: Raisiolaisessa autoliikkeessä oli myytävänä tähtifutari Lionel Messin vanha Audi.

Kaiken lisäksi auto oli järkyttävässä kunnossa. Sisällä oli kuljetettu tavaraa, ja auton muoviosat olivat naarmuuntuneet. Yksi vanne oli nirhaistu katukivetykseen. Autossa oli myös tupakoitu ja penkistä löytyneiden majoneesijäämien perusteella myös syöty. Lattiamatot olivat koirankarvoissa, ja ovitaskusta löytyi avattu lääkeruiskupakkaus. Takakontissa oli runsaasti naistenvaatteita.

Sen lisäksi, että autossa oli paljon sinne kuulumatonta omaisuutta, oli sieltä myös kadonnut tavaraa. Hukassa olivat niin puhelimen laturi, parit aurinkolasit kuin varalompakkokin, jossa oli 100 euroa rahaa. Samoin astmalääkkeet oli viety hanskalokerosta.

Entinen työntekijä asialla?

Airparkin työnjohdosta vastaava henkilö kertoi Oikarille, että autolla luvattomasti rällännyt henkilö oli Airparkin entinen työntekijä, joka tiesi asiakkaiden ajoneuvojen avainten säilyttämiseen liittyvät käytännöt.

Helsingin Sanomien mukaan Airparkki on suostunut korvaamaan Oikarille yli kuukauden selvittelyn jälkeen 5 000 euroa vahingoista. Oikari ei kuitenkaan tyydy tähän, koska haluaa saada syyllisen vastuuseen. Airparkin henkilökunta on luvannut tehdä tapauksesta rikosilmoituksen.

Oikari kertoo Helsingin Sanomille, että Airparkin henkilökunta on toiminut tapauksen selvittelyssä niin kuin pitääkin. Toimitusjohtaja Tommi Söder oli jopa tarjonnut omaa autoaan sijaisautoksi siivouksen ajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja