HS: Helsingin pormestareilla hyytävät välit – apulaispormestarit näreissään Jan Vapaavuoren kirjoituksesta: "Jäi hiukan sellainen olo, että äijät ovat hoitaneet tämän"

Viiden jälkeen erityisvieraana Helsingin pormestari Jan Vapaavuori 16:54
Keskustatunneli aiheutti eripuraa Helsingin johdossa, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori oli aiemmin vieraana Viiden jälkeen-ohjelmassa.

Helsingin pormestariston välit ovat edenneet hyytävälle tasolle, kertoo Helsingin Sanomat.

Viime syksynä Helsingissä kaatunut keskustatunnelihanke aiheutti eripuraa pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) sekä apulaispormestareiden Nasima Razmyarin (sd.) ja Anni Sinnemäen (vihr.) välille. 

Vapaavuori myönsi tuolloin MTV Uutisille, että ilmapiiri ei ollut optimaalinen, mutta se silti toimi, ja hän huomautti kunnioittavansa apulaispormestareitaan.

– Uskaltaisin sanoa, ainakin itsestäni mutta myös apulaispormestareistani, että olemme kaikki aikuisia ihmisiä ja ymmärrämme olevamme vastuullisessa tehtävässä. Meillä on ollut paljon palavereja eri aiheista tämänkin tapauksen jälkeen ja ihan siististi olemme niissä keskustelleet, Vapaavuori sanoi tuolloin.

Ei kiittänyt apulaispormestareitaan

Nyt, yli puoli vuotta myöhemmin, pormestarien välit ovat Helsingin Sanomien mukaan hyytävät. 

Uusin käänne johtaa juurensa Vapaavuoren blogikirjoitukseen, jossa hän kiitti uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon mahdollisesta toteutumisesta muun muassa edellisen hallituksen kulttuuriministeri Sampo Terhoa ja Helsingin kaupungin virkamiehiä, mutta ei esimerkiksi apulaispormestareitaan.

Blogitekstissään Vapaavuori kirjoittaa, että tyypillisesti politiikassa asioiden etenemisestä pyrkivät ottamaan kunnian ne, joilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa, ja että vielä harmillisempaa on, että ne unohtuvat, jotka ansaitsevat tulla mainituiksi.

Razmyar sanoo HS:lle pitävänsä Vapaavuoren kirjoitusta kummallisena. Lisäksi hän toteaa lehdelle, että ikävintä kirjoituksessa on, että tekstissä sivuutetaan täysin hallitus sekä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen.

– Sekä Sampo Terho että Jan Vapaavuori ovat tehneet hyvää työtä museon eteen. Mutta kirjoituksesta jäi hiukan sellainen olo, että äijät ovat hoitaneet tämän.

"Välit ovat, mitkä ovat"

HS:n tietojen mukaan pormestarien välit ovat muuttuneet viime viikolla hyytäviksi tukineuvotteluiden myötä.

Razmyar ja Sinnemäki ovat haluttomia kommentoimaan pormestariston välejä lehdelle.

– Välit ovat, mitkä ovat, Razmyar toteaa.

– Hyvä johtaminen on sellaista, että yhdessä toimitaan yhteisiä tavoitteita kohti. Ylimääräinen nokittelu ainakaan julkisuudessa ei vie yhteistä asiaa eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat