HS: Hallituksessa muhivat paljon tiedettyä suuremmat sisäiset jännitteet – Maria Ohisalo lähti kesken neuvottelujen, vihreät ovat ahdingossa

Ilmastokysymykset aiheuttavat suuria jännitteitä hallituksen sisällä 1:53
Ilmastokysymykset aiheuttavat suuria jännitteitä hallituksen sisällä.

Hallituksen sisällä muhivat paljon suuremmat paineet kuin julkisuuteen tihkuneet tiedot ovat antaneet ymmärtää, uutisoi Helsingin Sanomat tänään.

Helmikuun alussa Kesärannassa pidetyissä neuvotteluissa oli Helsingin Sanomien tietojen mukaan isoja erimielisyyksiä seuraavana päivänä Vuosaaren ilmastokokouksessa julkistettavista toimista.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja vihreiden Maria Ohisalo ottivat Helsingin Sanomien mukaan neuvottelujen viime metreillä yhteen.

Ohisalo poistui neuvotteluista yllättäen ja mitään selittämättä. Myöhemmin tuli tieto, että Ohisalo lähti vihreiden eduskuntaryhmän ylimääräiseen kriisikokoukseen. 

Kokouksen jälkeisenä perjantaina Ohisalo kirjoitti MTV Uutisissa kolumnin turpeen polton vähentämisestä.

Vihreät ovat ahdingossa

Hallitusyhteistyön jatkamisesta on HS:n lähteiden mukaan käyty erittäin kriittisiä keskusteluja ja erityisesti vihreät ovat ahdingossa. 

Useat vihreät kertoivat taustakeskusteluissa, että ilman nopeita toimia hallitus käytännössä luopuu pitkän aikavälin ilmastotavoitteistaan heti alkumetreillä, jolloin hallitusyhteistyön jatkamiseen ei heidän mielestään ole edellytyksiä.

Pääministeri Sanna Marin (sd) tviittasi tänään, että hallitus on yhdessä sitoutunut vastuulliseen ilmastopolitiikkaan ja hallitusohjelmaan.

– Pääministerinä tehtäväni on huolehtia hallitusohjelman toteutumisesta kokonaisuudessaan. Ilmaston kuten muidenkin toimien osalta päätökset tehdään huolellisen valmistelun pohjalta.

Lue myös:

    Uusimmat