HPK:n puolustuksen superluuta yrittää tuoda kiekkoperheeseen ensimmäisen SM-kullan: ”Maanantaiksi riittää paljon opiskeltavaa”

Puolustaja Niklas Friman on ollut playoffeissa HPK:n luotettava tukiranka. Hänellä ja isä Kari-Pekka Frimanilla on kaapissa SM-mitaleita, mutta kulta puuttuu vielä. Ennen kultamitalikahvitusta pitää koko HPK:n joukkueen tehdä kotiläksyt kunnolla Oulussa pelattavaan viidenteen finaaliin.

Petteri Nikkilä on HPK:n puolustuksen kiekollinen dynamo, mutta kun tiukoissa paikoissa haetaan luotettavaa yleismiestä, on aika taputtaa selkään Niklas Frimania.

Friman oli ennen neljättä finaalia playoffien tehopörssin kärjessä 12 plussalla. Nelosfinaalissa tuli yksi plussa lisää, mutta Kärppien Nicklas Lasu karkasi ykköseksi (+15).

– Joukkueen edun mukaisesti mennään. Hoidan oman ruudun ja jos tulee jotain lisäksi, niin sitten tulee, tiivisti Friman oman hommansa HPK:ssa.

Lisää huolellisuutta peliin

Friman pääsi nelosfinaalissa pisteillekin, kun hän syötti Teemu Turusen 2–1-johtomaalin. Frimanin veto kimposi laidasta Turuselle maalin eteen.

Yrititkö syöttöä tarkoituksella?

– Sen verran voin paljastaa, että yritin ohjausta maalin eteen (Otto) Paajaselle, Friman virnisti.

 Syöttöpisteestä ei ollut paljon iloa, kun Kärpät voitti 4–2 ja tasoitti ottelusarjan 2–2:een.

Kärppien maalit osoittivat pudotuspelien raadollisuuden. Oululaisten 1–1-tasoitus tuli, kun Oskar Osala rankaisi alivoimalla ylivoimahyökkäyksestä. Vastaavasti Jasper Lindstenin 2–3-voittomaali tuli 2–1-hyökkäyksen päätteeksi.

– En nyt niin peli tuoksinassa nähnyt miten tilanteet syntyivät, mutta huolellisuutta kaipaamme lisää. Maanantaiksi riittää opiskeltavaa.

Frimaneilla kolme SM-mitalia

Friman, 25, ei ole räiskyvin pelaaja, mutta hän on noussut vakaalla työllä EHT-tason puolustajaksi. Liigaura on tuonut yhden SM-pronssin, joka irtosi JYPin paidassa 2017.

Urallaan 454 SM-liigan ottelua pelannut Kari-Pekka Friman otti SM-hopeaa TPS:ssä 1985 ja pronssia Lukossa 1994.

Onko perhepiirissä juteltu, että Frimanien SM-mitalisarja pitäisi täydentää kullalla?

– Ei olla ehditty. Isä on omat pelinsä pelannut, ja nyt hän yrittää tukea minua. Katsotaan sitten kauden jälkeen rauhassa kahvipöydän ääressä.

Lue myös:

    Uusimmat