Hovioikeus hylkäsi Eppu Normaalin Mikko "Pantse" Syrjän pahoinpitelysyytteet

Turun hovioikeus on hylännyt muusikko Mikko "Pantse" Syrjän pahoinpitelysyytteet.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi aiemmin Mikko Syrjän kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen kahdesta Syrjän entiseen puolisoon kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Hovioikeus toteaa, että Syrjän syyllisyydestä jää varteenotettava epäily ja syyte on siksi hylättävä. Tapahtumista oikeudessa esitetyt kertomukset ovat olleet keskenään osittain ristiriitaisia. Käsitellyt asiat ajoittuvat vuoteen 2016.

Toista pahoinpitelysyytettä vastaan puhuvat hovioikeuden mukaan todistajan kertomus, jonka mukaan hän ei ollut havainnut pahoinpitelyn jälkiä tavatessaan naisen pian väitetyn pahoinpitelyn jälkeen. Toisaalta kolme todistajaa kertoi nähneensä naisessa mustelmia, mutta he eivät osanneet kertoa tarkkoja päiviä, jolloin havaitsivat niitä. 

Toista syytettä vastaan puhuu hovioikeuden mukaan todistajan kertomus, jonka mukaan nainen oli soittanut hänelle tapahtuman jälkeisenä aamuna, mutta puhunut vain riidasta eikä maininnut mitään pahoinpitelystä.

Lisäksi toinen todistaja kertoi tavanneensa naisen varhain samana aamuna, eikä nainen ollut puhunut pahoinpitelystä. Kolme muuta todistajaa taas kertoi pahoinpitelyn tapahtuneen.

– Vaikka (todistajien) kertomusten uskottavuutta ei ole aihetta epäillä, heidän kertomuksensa ovat perustuneet pääosin (naisen) heille myöhemmin tapahtumista kertomaan, toteaa hovioikeus.

Mikko Syrjä tunnetaan Eppu Normaali -yhtyeen kitaristina, säveltäjänä ja tuottajana.

Lue myös:

    Uusimmat