Hotelli Tornin ravintolassa levitetty aine yhä mysteeri – "Ajattelemme, että aine on ollut vaarallista terveydelle – ihmisten ei tarvitse pelätä"

Nainen levitti tuntematonta ainetta hotelli Tornissa – tutkinnanjohtaja kertoo erikoisesta tapauksesta 2:23
Näin tutkinnanjohtaja kertoi tapauksesta viime viikolla.

Poliisilla ei vieläkään ole varmuutta, mitä ainetta Helsingin hotelli Tornin ravintolassa levitettiin. Teosta epäiltyä naista ei ole vieläkään pystytty kuulustelemaan. Ateljee bar -ravintolassa levitettiin tuntematonta ainetta toissaperjantaina.

Rikoskomisario Crista Granroth kertoo, että kaikkia tuloksia ei olla vielä saatu laboratoriosta. Hän kuitenkin painottaa, että poliisi tiedottaisi oma-aloitteisesti, jos aine paljastuu huomattavan vaaralliseksi. Toistaiseksi tällaisesta ei ole tietoa.

– Jos aine olisi erittäin vaarallista, niin ihmisten terveysturvallisuus olisi ollut vaarassa, hän perustelee.

– Tällä hetkellä ajattelemme, että aine on ollut vaarallista terveydelle, koska ihmiset ovat saaneet siitä oireita, mutta mistään erittäin vaarallisesta ei ole kyse, eikä ihmisten tarvitse pelätä terveytensä vuoksi, hän kertaa poliisin näkemyksen.

Epäiltyä ei ole pystytty kuulemaan

Aineen levittämisestä epäiltyä naista ei ole vieläkään päästy kuulemaan, eikä poliisilla ole arviota siitä, milloin kuuleminen on mahdollista. Siksi aineen levittämisen motiivi ja muut tapaukseen liittyvät seikat ovat yhä tuntemattomia. Noin 50-vuotias nainen otettiin kiinni viime keskiviikkona.

Granroth ei ota kantaa siihen, millaisia oireita ihmiset aineesta saivat. Poliisi tutkii tapausta oireiden perusteella kuitenkin törkeänä pahoinpitelynä. Rikosnimike voi muuttua tutkinnan myötä. Muita esillä olleita nimikkeitä ovat vaaran aiheuttaminen ja vahingonteko.

– Rikosnimikkeenä on vahingonteko, koska tämähän on ollut yritystoimintaa kohtaan vahingollista, kun on jouduttu sulkemaan se paikka ja on aiheutettu ihmisille vaaraa ja sen lisäksi on syytä epäillä törkeää pahoinpitelyä, Granroth kertoi aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat