Hotelli Tornin mysteeritapaus: Poliisi ei ole vieläkään päässyt kuulemaan epäiltyä 50-vuotiasta naista – tämä tapahtumista tiedetään

Nainen levitti tuntematonta ainetta hotelli Tornissa – tutkinnanjohtaja kertoo erikoisesta tapauksesta 2:23
Tutkinnanjohtaja kertoo Hotelli Tornissa viime perjantaina tapahtuneesta "erikoisesta" vahingonteosta.

Tutkinnanjohtaja kertoo MTV Uutisille, ettei se ole vieläkään päässyt kuulemaan teosta epäiltyä noin 50-vuotiasta naista. 

Tutkinnanjohtaja Crista Granroth Helsingin poliisista ei voinut avata sen enempää syytä, miksi poliisi ei ole päässyt kuulemaan epäiltyä. Hän ei vastannut myöskään kysymykseen, onko epäilty itsekin altistunut hänen epäillysti levittämälleen aineelle.

Poliisi kertoi epäillyn kuulemisesta eilen tiedotteella

Granroth sanoo, että poliisilla ei ole tiedotettavaa ennen ensi viikkoa.

– Poliisin näkökulmasta nyt on seesteinen vaihe, kun asianomaiset on kuultu ja tuntematon aine on tutkinnassa, Granroth kertoo. 

Levitetyn aineen alkuperästä tai koostumuksesta sekä teon motiivista ei tiedetä vielä sen enempää.

Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä, vaaran aiheuttamisena sekä vahingontekona.

– Rikosnimikkeenä on vahingonteko, koska tämähän on ollut yritystoimintaa kohtaan vahingollista, kun on jouduttu sulkemaan se paikka ja on aiheutettu ihmisille vaaraa ja sen lisäksi on syytä epäillä törkeää pahoinpitelyä, Granroth sanoo.

Tuntematon aine aiheutti oireita kolmelle 

Tapahtumaketju sai alkunsa alkuillasta viime perjantaina, kun hotellin Atelje barin henkilökunta huomasi oudosti käyttäytyneen naisen tiloissaan.

Poliisi ei kerro, millä metodilla outoa ainetta tilaan levitettiin, mutta se aiheutti kolmelle työntekijälle pahoinvointia. Heidät vietiin sairaalaan tutkimuksiin.

Poliisin määräyksestä asiakkaat poistettiin ravintolasta ja ravintola suljettiin.

– Tietysti se aine, mitä se ikinä onkaan, on aiheuttanut ihmisille oireita ja ihmisten terveydentilat ovat erilaisia niin toki se voi jollekin olla enemmän vaarallista kuin toiselle, jos toinen tällainen tapahtumaketju tapahtuisi jossain. Emme näe, että tässä on kellään mitään syytä pelkoon, Granroth sanoi aiemmin tällä viikolla. 

Poliisi pystyi turvakameran nauhoituksen perusteella sanomaan, että epäilty on noin 50-vuotias nainen.

Granroth myös kehui ravintolan henkilökunnan toimintaa. 

– He ovat ymmärtäneet, että siellä on tapahtunut jotain outoa, kun heistä moni oli saanut näitä oireita ja ovat ymmärtäneet, että ravintola täytyy sulkea ja eristää.


Lue myös:

    Uusimmat