Hollywood-tähti Angelina Jolie etsii suomalaisesta pikkukunnasta nuorta videotuotantoon – hakemuksia tullut paljon

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Iin kunta nousi  maailmanlaajuisesti otsikoihin keväällä 2019, kun BCC nosti esille sen kunnianhimoiset ilmastotoimet. 

Kansainvälinen tuotantoyhtiö hakee iiläistä nuorta mukaan videotuotantoon. Hollywood-tähti Angelina Jolie on tuotantoyhtiön keulakuva ja se etsiikin nyt paikallista, 13-17-vuotiasta nuorta esiintymään YouTube-videoille, jossa esitellään nuoria ilmastosankareita ympäri maailman. 

Paikallista nuorta haetaan nyt Iin paikallisyritys Micropoliksen sivuilla. 

– Toimimme tässä paikallisten nuorten ja tuotantoyhtiön välikätenä. Otamme hakemuksia vastaan kello 15 saakka, yrityksen tiedottaja Matias Huttunen kertoo MTV Uutisille. 

Huttusen mukaan hakemuksia on tullut paljon, kun suhteuttaa paikkakunnan asukasluvun. Pohjois-Pohjanmaalla, Oulun liepeillä sijaitsevassa kunnassa asuu alle 10 000 ihmistä.

Näillä näkymin Hollywood-tähti ei ole kuitenkaan lentämässä Suomeen, vaan video kuvataan. 

– Koronarajoitusten takia tietääkseni tämä homma aiotaan alusta loppuun asti hoitaa etänä, Huttunen kertoo.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaleva

Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC nosti keväällä 2019 Iin kunnan otsikoihin ja hehkutti videollaan suomalaisia ilmastosankareita.

BBC julkaisi Instagram-tilillään videon suomalaisesta pikkukunnasta Iistä. Siinä kerrottiin, että Ii pyrkii täysin roskattomaksi ja osallistaa lapsia ja nuoria mukaan ilmastoimiin. Videolla näkyy joukko koululaisia, jotka muun muassa kulkevat potkukelkalla kouluun ja mittaavat luokkiensa energiankulutusta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja