Hollolan kuolonkolari: Perheen alakouluikäinen lapsi havaitsi ensimmäiset merkit tragediasta – soitti isoisälleen hämmentyneenä mitä hirveää kotona on tapahtunut

0:56
Kuvat näyttävät Hollolan nokkakolarin kamalat jäljet.

Mies ajoi itsensä ja vaimonsa päin rekkaa Hollolan traagisessa kuolonkolarissa viime lokakuussa. Vaimo oli ollut autossa todennäköisesti vastentahtoisesti. Esitutkintamateriaalista hahmottuu, että ensitiedot kolarista ja kamppailun jäljistä asunnossa sai pariskunnan alakouluikäinen lapsi.

Hollolan kuolonkolarista saatiin ensimmäiset tiedot, kun menehtyneen pariskunnan poika tuli kotiin ja löysi asunnon sotkuisena.

Hän soitti tilanteesta hämmentyneenä isoisälleen.

– [Poika] sanoi hyvin selvästi, että mitä hirveää täällä on tapahtunut, tyttären isä kertoi kuulusteluissa.

– [Poika] kertoi, että kotona näyttää siltä kuin siellä olisi räjähtänyt pommi tai että meidän koti on ihan sekaisin, miehen sisko taas kertoi.

Poliisin esitutkintapöytäkirjasta käy ilmi, että asunnon keittiössä oli havaittavissa mahdollisia kamppailun merkkejä.

Yksi korkea tuoli oli kaatuneena lattialla, työtason sokkeli oli irronnut ja mattoja sekä muuta tavaraa oli kasaantunut oven eteen.

Oven vieressä oli vinossa kenkäteline, ja asunnosta löytyivät naisen silmälasit, käsilaukku ja kännykkä, joita ilman hän ei tavannut kotoa poistua.

Mies soitti "tunnustaakseen" jotain – ajoikin vaimon päin rekkaa

Esitutkintamateriaalin mukaan mies oli ennen tapahtumaa soittanut vaimolleen töihin ja kertonut haluavansa tunnustaa tälle jotain. Nainen lähti töistä autolla kotiin tämän takia.

Itse tapahtumat asunnolla jäivät kuitenkin epäselviksi, koska asianosaiset olivat kuolleet. Kotona nainen oli puhunut miehen työkaverin kanssa puhelimessa vain puolisen tuntia ennen pelastuslaitokselle ilmoitettua kolaria. Nainen kertoi puhelimessa, että he ovat kotona miehen kanssa ja heillä on ”tilanne päällä”.

Tämän jälkeen oli mahdollisesti käyty kamppailua ja nainen oli epäilyjen mukaan päätynyt autoon vastoin tahtoaan.

Hänellä ei ollut kenkiä jalassaan.

"Se painoi kaasun pohjaan"

Mies oli ajanut Valtatie 12:ta, jossa hän ohjasi auton päin vastaantulevaa rekka-autoa vähintään 80 kilometrin tuntinopeudella.

– Se auto kiihdytti ja käänsi vastaantulevien kaistalle suoraan minua päin. Se auto ikään kuin hyökkäsi ja minusta tuntui, että se painoi kaasun pohjaan, rekan kuljettaja kertoi.

Henkilöauto tuhoutui nokkakolarissa pahoin, ja rekka ajautui ulos tieltä ja kaatui. Mies menehtyi välittömästi, ja nainen todettiin elvytyksestä huolimatta kuolleeksi.

Pelastuslaitoksen mukaan naisella ei ollut turvavyötä, ja viranomaiset arvelivat, että nainen oli saattanut siirtyä takapenkille etupenkiltä.

Turmassa menehtyneet olivat noin kolmikymppinen aviopari. Poliisi tutki asiaa tappona ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, mutta asia ei siirtynyt syyttäjälle, koska epäilty on kuollut.

Pariskunnalta jäi orvoksi kaksi lasta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja